Sofia is de prachtige hoofdstad van Bulgarije en heeft een prachtige ligging aan de rivier de Iskar en aan de voet van het Vitosjagebergte.

Voor maar €20 voor een retourticket kun je nu al naar Sofia vliegen en o.a. de onderstaande bezienswaardigheden bewonderen.

Bezienswaardigheden

Alexander Nevski Kathedraal

Alexander Nevski Kathedraal in Sofia, Bulgarije

Een van de mooiste bezienswaardigheden in de stad is de Alexander Nevski Kathedraal. Dit is een Bulgaars-Orthodoxe kathedraal en is gebouwd naar aanleiding van de Russisch-Turkse oorlog. De Russen probeerden toen Bulgarije te bevrijden van de Turkse bezetters.

Sint-Joriskerk

De kerk van Sint-Joris is het oudste gebouw van Sofia. Het is vlak achter het luxe Sheraton hotel gelegen en werd gebouwd in de vierde eeuw. In de kerk kun je de oude fresco’s bewonderen.

Kerk van Bojana

De kerk van Bojana is een prachtige middeleeuwse kerk en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco vanwege de prachtige fresco’s uit 1259.

Kerk van Bojana in Sofia, Bulgarije

Bulgarije is een goedkope stedentrip bestemming: natuurlijk is de vlucht met slechts 20 euro voor een retourtje spotgoedkoop, maar je kunt ook goedkoop overnachten, heerlijk eten voor een prikkie en genieten van een lekker drankje.

Tram in Sofia, Bulgaria