Dit is volgens mij de beste cruisedeal die ik tot nu toe ben tegengekomen! Je maakt een 8 daagse cruise over de Middellandse Zee en vertrekt vanaf Barcelona. Naar en van Barcelona vlieg je met KLM.

Je vertrekt op maandag 28 november om 08.05 uur vanaf Amsterdam Schiphol. Het is ongeveer 2 uur vliegen naar Barcelona, dus je komt ’s ochtends iets na 10.00 uur aan. Het cruiseschip vertrekt pas om 19.00 uur dus je hebt nog de hele dag in deze prachtige stad!

’s Avonds scheep je in op het schip. Je vaart met 4,5 sterren schip de Costa Diadema: een gloednieuw schip dat pas 2 jaar in de vaart is. Op de boot zijn maar liefst 7 restaurants en 15 bars! Je kunt dus nog een cruise-kroegentocht doen 😉

Je vermaakt je zeker in een van de 3 zwembaden, waarvan er eentje overdekt is. Daarnaast zijn er 8 jacuzzi’s (lekker bubbelen!), een 4-D bioscoop, een spa, een fitness en nog veel meer. Er zijn dus faciliteiten in overvloed.

Dagprogramma

  1. ’s Ochtends vlieg je met KLM van Amsterdam Schiphol naar Barcelona. Je hebt de dag vrij te besteden in Barcelona en vertrekt om 19.00 uur met de Costa Diadema: de cruise kan beginnen! 😀
  2. Om 09.00 uur kom je aan in Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland Mallorca. Je kunt de hele dag rondlopen in de prachtige oude stad met de vele bezienswaardigheden of je kunt genieten aan een van de zandstranden. Mallorca hoort bij Spanje en dat betekent natuurlijk tapas eten! Ga op een van de terrasjes zitten en bestel alles wat je lekker lijkt! ’s Avonds om 19.00 uur is het weer tijd om verder te varen.
Terras in Palma de Mallorca, Canarische Eilanden

Ga heerlijk tapas eten op een van de vele terrasjes

  1. Vandaag kun je de boot verkennen. Je brengt de hele dag door op zee en kunt dus 3 zwembaden uitproberen, of een van de 8 jacuzzi’s, of gaan winkelen in de Taks Free shop, of de tapas er af sporten in en de gigantische fitness… de keuze is reuze.
  2. Vroeg opstaan want om 08.00 uur kom je aan in Bella Italia! Je meert aan in havenstad Citavecchia met zijn imposante Forte Michelangelo. Vanaf hier is het maar een klein stukje naar de hoofdstad van Italië: Rome. Wandel in Rome door de 2000 jaar oude straten en vang een glimp op van de paus in Vaticaanstad. Om 19.00 uur vertrekt de boot naar je volgende bestemming.
Colosseum in Rome, Italië

Ook een bezoek aan het Colosseum kan natuurlijk niet ontbreken

  1. Om 09.00 uur je aan in La Spezia. Vanaf hier kun je naar Genua, Bologna of het indrukwekkende Florence. Ik zou voor Florence kiezen! Je hebt uitgebreid de tijd om de stad te verkennen want je vertrekt ’s avonds wat later: rond 20.00 uur meert de Costa Diadema af.
  2. ’s Ochtends vroeg om 07.00 uur kom je aan in de Italiaanse stad Savona. De stad kent een lang verleden, maar helaas is hier weinig van bewaard gebleven. Je kunt hier wel heerlijk eten, winkelen en flaneren of je kunt een trip maken naar Genua of de Franse stad Nice. Om 17.00 uur vertrek je naar de volgende bestemming…
  3. Marseille! Je komt om 08.00 uur aan in de Franse havenstad Marseille. Deze stad staat vol met mooie bezienswaardigheden, maar het is ook de springplank naar de prachtige regio Provence. De Corniche Kennedy is de schitterende kustroute die je adembenemende uitzichten biedt op de zee en de eilanden voor de kust. Om 17.00 uur is het helaas weer tijd om te gaan.
Zeilboten in de haven van Marseille, Frankrijk

Bootjes kijken in de haven van Marseille

  1. Vandaag kom je weer aan in Barcelona. Rond 09.00 uur arriveer je in de haven, waar je een taxi kunt nemen naar het vliegveld. Je KLM vlucht naar huis vertrekt om 13.20 uur, waarna je om 15.40 uur weer in Nederland bent. Een hele ervaring rijker!