Voor 60 euro retourvlucht Groningen – Londen

big ben bus londen engeland
The Chesterfield Mayfair in Londen, Engeland
Epsilon Hotel in Londen, Engeland

Vanaf Groningen Airport Eelde kun je bijna iedere dag naar Londen vliegen. Je vliegt naar Londen Southend en daar neem je de trein naar het centrum van de stad. De trein vertrekt tegenover het vliegveld en in no-time zit je in hartje Londen!

Voor slechts 60 euro vlieg je nu naar Londen en weer terug. De ideale prijs om deze geweldige stad te gaan ontdekken!

Eigen ervaring

Ik woon zelf in Assen en vlieg het liefste vanaf Groningen Airport Eelde. Het is hartstikke dichtbij en het is zo’n klein vliegveld dat je binnen 10 minuten je bagage hebt afgegeven, door de beveiliging bent gegaan en in de gate zit. In het kleine winkeltje kun je nog een flesje water kopen of een tijdschrift en je bent helemaal klaar om te gaan!

Het vliegtuig naar Londen is een klein propellervliegtuig. Ik zat met mijn vriend helemaal achterin en ik geloof dat we op rij 9 zaten. Er is 1 steward die alles doet: hij doet de veiligheidsinstructie en racet met zijn karretje door het vliegtuig om iedereen van wat lekker te voorzien.

Na een uurtje land je op de luchthaven van London Southend. Ik zat binnen 20 minuten na het landen in de trein. Dat ging supersnel: we stapten uit, haalden de koffer van de bagageband (ik ging vlak voor kerst dus ik ging met een lege koffer heen en met een volle weer terug!), kochten een kaartje voor de trein en de trein was er binnen 5 minuten. Ik geloof dat de trein naar het centrum iedere 20 minuten gaat, dus je hoeft nooit lang te wachten.

We hebben een heerlijke tijd in Londen gehad en enorm genoten! Daarom raad ik iedereen aan om ook te gaan. 😀

Hotels

Als je naar Londen gaat heb je natuurlijk de keuze uit duizenden hotels. Je kunt alles kiezen: van super goedkoop tot super de luxe en alles ertussenin.

We deden zelf wel een beetje luxe en verbleven in The Chesterfield in Mayfair.

The Chesterfield Mayfair 4* in hartje Londen voor €622

The Chesterfield Mayfair in Londen, Engeland

Dit geweldige hotel wordt beoordeeld met een 9,1.

Er zijn verschillende data dat je voor 60 euro van Groningen Airport Eelde naar Londen kunt, maar als je van donderdag 2 februari tot en met maandag 6 februari gaat (dus een lang weekend) dan kost The Chesterfield Mayfair 622 euro met zijn 2-en.

Dat is dus 311 euro per persoon. Daar krijg je wel wat voor: iedere dag geniet je van een heerlijk ontbijt waarbij een buffet is maar je ook kunt kiezen voor een English Breakfast, pannenkoeken of Eggs Benedict.

Ontbijtzaal van The Chesterfield Mayfair in Londen, Engeland

Je verblijft in een prachtige kamer en als je naar binnen of naar buiten het hotel gaat staat er zo’n echt Engelse man met een hoge zwarte hoed die de deur voor je openhoudt. Heel gaaf om een keertje mee te maken.

Het hotel ligt dichtbij een metrostation en Buckingham Palace. Alle belangrijke bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Je zit dus middenin het centrum!

Klik hier voor de prijzen van The Chesterfield Mayfair

Goedkoop overnachten in Londen

Wil je liever een wat goedkoper hotel? Ik heb er een paar alvast voor je uitgezocht. Je kunt ze allemaal boeken via [booking.com]. Ik heb gezocht op hotels met ontbijt die beoordeeld zijn met een 8 of hoger. Zo weet je zeker dat je in een goed en schoon hotel terecht komt.

De prijzen zijn voor een 2-persoonskamer.

Epsilon Hotel 3* voor €252

Epsilon Hotel in Londen, Engeland

Dit hotel wordt beoordeeld met 8 en ligt op 10 minuten wandelen van het metro- en treinstation. Met het openbaar vervoer ben je in ongeveer 30 minuten in het centrum van Londen.

Klik hier voor de prijzen van Epsilon Hotel

Holiday Inn Express London Chingford 3* voor €258

Holiday Inn Express London Chingford in Londen, Engeland

Dit hotel wordt beoordeeld met een 8,2. Het ligt vlakbij metrostation Walthamstow en met de metro ben je in ongeveer 30 minuten middenin het centrum.

Klik hier voor de prijzen van Holiday Inn Express London Chingford

Apollo Hotel 2* in het centrum voor €359

Apollo Hotel in Londen, Engeland

Dit fijne 2 sterren hotel ligt middenin het centrum en op slechts 1 minuut wandelen van treinstation King’s Cross St. Pancras. Het wordt beoordeeld met een 8 en serveert een heerlijk ontbijt.

Klik hier voor de prijzen van Apollo Hotel