Kastelenrondreis Ierland

Kastelen in Ierland in Dublin, Ierland
Temple Bar straat in Dublin, Ierland
Galway in Ierland
Cliffs of Moher of kliffen van Moher in Ierland

Ga in stijl op vakantie en maak een schitterende kastelenrondreis door machtig mooi Ierland! In 8 dagen zie je het beste van het land van de Kelten en de Vikingen en overnacht je in luxe kastelen. Onderweg bezoek je onder andere Dublin, Galway, Connemera, Limerick en natuurlijk de wereldberoemde Cliffs of Moher!

Reis naar Ierland

Temple Bar straat in Dublin, Ierland

Je vliegt vanaf Amsterdam, Eindhoven of Düsseldorf naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Je haalt je huurauto op (denk eraan dat je aan de linkerkant van de weg moet rijden 😉 ) en overnacht de eerste twee nachten in het 4 sterren Clontarf Castle Hotel (of vergelijkbaar) in Dublin. Ook de volgende dag heb je uitgebreid de tijd om Dublin te verkennen. Bezoek zeker de oude fabriek van Guinness waar je een rondleiding krijgt door de wereld van het bekende bruine biertje en er natuurlijk zelf eentje drinkt en kilmainham gaol, een eeuwenoude gevangenis met een bijzonder bloederige geschiedenis.

Galway in Ierland

Op dag 3 stap je de huurauto weer in en zet je koers naar het westen, naar graafschap Galway. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Belvedere House en zie je de rivier de Shannon. Bekijk absoluut de stad Galway. Deze stad bloeide vroeger door de handel met de Spanjaarden. Resten hiervan zie je terug in het stadsbeeld in onder andere de Spaanse Arch en de Spaanse Parade. Je overnacht in Abbeyglen Castle (of vergelijkbaar). Hier verblijf je twee nachten. Op dag 4 kun je het ruige landschap van Connemara, een prachtig nationaal park, bezoeken.

Cliffs of Moher of kliffen van Moher in Ierland

Op dag 5 rijd je naar het zuiden, in de richting van Clare. Onderweg geniet je van het land van kastelen en er zijn er heel wat te zien! Geniet van een high tea onderweg met traditionele scones en clotted cream en vervolg je weg naar de wereldberoemde kliffen van Moher.

High Tea

Je slaapt 2 nachten in het Ballyseede Castle Hotel. De volgende dag bezoek je Dingle Peninsula, het meest westelijk gelegen schiereiland van Ierland. Het landschap is hier werkelijk prachtig met ruige kliffen, witte zandstranden, een azuurblauwe zee en vooral heel veel schapen.

King John’s castle in Limerick, Ierland

Op dag 7 zet je koers naar Limerick, de op twee na grootste stad van Ierland. Aan de oevers van de Shannon liet King John hier een schitterend kasteel bouwen. Rijdt verder door de binnenlanden van Ierland naar Kildare. Op je laatste nacht overnacht je in het 4 sterren Barberstown Castle (of vergelijkbaar).

Weg in Ierland

De volgende dag is het helaas tijd om richting het vliegveld te rijden en is je reis ten einde zodra je weer voet op Nederlandse bodem zet. Je kunt terugkijken op een schitterende reis waarin je veel van Ierland hebt gezien en iedere nacht als een prins of prinses hebt kunnen slapen in een kasteel.

Huurauto

Huurauto met vrienden

Je huurt een Ford Fiesta, een Volkswagen Polo of een vergelijkbare auto, afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap. De hoofdbestuurder moet beschikken over een creditcard en tenminste 2 jaar rij-ervaring hebben.

Logies en ontbijt

Full Irish Breakfast, Iers ontbijt in Ierland

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. In ieder kasteel begin je iedere dag goed met een heerlijk ontbijt zodat je er de hele dag tegenaan kunt!

Meer VakantieDiscounter aanbiedingen