Weer een superaanbieding van Tui: een Fly Drive naar Miami of Orlando voor maar 399 euro. Je vertrekt op 4 juli en blijft 9 dagen. Je vertrekt ’s ochtends vanaf Schiphol en in Florida is het 6 uur later waardoor je aan het begin van de middag al aankomt. Je hebt dus nog de hele dag!

Je hebt drie opties, allemaal voor 399 euro:

  1. Je vliegt naar en van Orlando Sanford
  2. Je vliegt naar en van Miami
  3. Je vliegt heen naar Orlando Sanford en terug vanaf Miami. Zo hoef je geen rondje te rijden 🙂

Als je aankomt op het vliegveld in Orlando (als je naar Orlando gaat vlieg je op Orlando Sanford: dat is een klein vliegveld ten noorden van Orlando) of Miami staat er een fijne huurauto van Alamo voor je klaar. De auto heeft Amerikaanse afmetingen en je hele reisgezelschap (of je nou met zijn tweeën bent of met drie kinderen) plus de koffers passen in de auto.

Tolpoorten

Denk er wel aan dat je op Schiphol of op het vliegveld gaat pinnen want veel tolwegen in Florida moet je contant betalen. Het is erg lullig (ik spreek uit ervaring) als je ineens een tolpoortje voor je op ziet doemen met daarin een stokoude dame in palmbomenshirt die vraagt om een dollar die alleen contant kan worden betaald. Daar sta je dan met je creditcard in de aanslag! Gelukkig was ze zo lief om ons door te laten en zijn we bij de eerstvolgende afslag gaan pinnen.

Als je rondom Miami rijdt dan wordt de tol automatisch afschreven van je creditcard door Alamo, het autoverhuurbedrijf.

Wat kun je doen in Florida?

Vanaf de luchthaven ligt alles nog open: accommodatie is niet inbegrepen in deze reis, dus het is vrijheid blijheid! Maak je een rondreis door Florida, kies je voor pretparken en blijf je in Orlando of ga je naar het noorden en maak je een reis door het diepe zuiden? De keuze is aan jou!

Pretparken

Als je aan Orlando denkt, dan denk je natuurlijk aan de vele pretparken die je hier vindt. Orlando staat niet voor niets bekend als pretparkenhoofdstad van de Verenigde Staten. Je gaat hier helemaal uit je dak: Disney World bestaat uit tig verschillende pretparken, Universal Orlando moet je zeker niet missen als je dol bent op Harry Potter en bestaat uit twee parken, je vindt hier Sea World en Wet ’n Wild… Genoeg te doen! Neem wel voldoende geld mee, want de toegangsprijzen zijn ontzettend duur.

Orlando is dé bestemming voor pretpark liefhebbers
Orlando is dé bestemming voor pretpark liefhebbers

Florida Keys

Hoog op mijn verlanglijstje stond een bezoek aan de Florida Key’s: een archipel van maar liefst 1700 eilandjes ten zuiden van Miami. Een autoweg verbindt de eilanden met elkaar: de Overseas Highway. De weg eindigt in het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten: Key West. Dit eiland ligt dichterbij Cuba dan bij Miami!

Key West heeft een heerlijke sfeer en een even heerlijk klimaat. Het is en was de woonplaats van vele bekende kunstenaars en schrijvers en er is een levendige gayscene.

Key West is één van de duurste plekken ter wereld om te verblijven en om te eten en drinken.

Key West is een gezellig en mooi stadje om doorheen te wandelen
Key West is een gezellig en mooi stadje om doorheen te wandelen