Valencia is een prachtige stad aan de Spaanse kust. Je kunt Valencia nu wel heel voordelig ontdekken: verblijf 3 dagen vanaf 106 euro en 4 dagen vanaf 125 euro!

Je verblijft in het luxe 4 sterren hotel Checkin Valencia. Dit hotel ligt in de buurt van de haven van Valencia en op slechts 200 meter van het historische centrum en de Stad van Kunst en Wetenschap. Het bruisende centrum ligt op ongeveer 2 kilometer afstand en is bereikbaar per openbaar vervoer.

Het hotel is gevestigd in een prachtig oud gebouw uit de negentiende eeuw met een authentieke Spaanse binnenplaats.

Je kamer is voorzien van een telefoon, televisie, wifi, minibar en een kluisje. De badkamer is uitgerust met een douche, een ligbad en een toilet.

Je vliegt vanaf Brussel Charleroi of vanaf Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Valencia. Vanaf de luchthaven is het nog zo’n 15 kilometer naar het hotel.

Stad van kunst en wetenschap

De Ciutat de les Arts i les Ciències of de Stad van kunst en wetenschap dat op slechts 200 meter van het hotel ligt, is een indrukwekkend complex. Het bestaat uit 7 gebouwen:

  • Een operagebouw
  • Imax bioscoop, planetarium en laserium
  • Wandelpromenade en botanische tuin met palmbomen, inheemse planten en werk van lokale kunstenaars
  • Wetenschapsmuseum
  • Oceanografisch openluchtpark
  • Een gigantische brug over het complex en met 125 meter hoogte het hoogste punt van de stad
  • Evenementenhal

De gebouwen zien er allemaal heel futuristisch uit en zijn ontworpen door de Valenciaanse architect Santiago Calatrava.

Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in het mooie Valencia, maar die mag je allemaal zelf gaan ontdekken tijdens je verblijf in deze Spaanse stad! Vergeet in ieder geval niet om, naast de bezienswaardigheden, te genieten van het culinaire Valencia.

Spanje staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke eten en in één van de talloze restaurantjes van Valencia kun je alle lokale specialiteiten uitproberen. Je proeft het eten het beste als je het kan wegspoelen met een lekkere Spaanse wijn of natuurlijk vers gemaakte Sangria. Mmmm!!