Stedentrip Sevilla vanaf 129 euro inclusief vlucht en 4* hotel

Centrum van Sevilla, Spanje

Een geweldige aanbieding naar mijn favoriete Spaanse stad: Sevilla. Vanaf slechts 129 euro vlieg jij naar de hoofdstad van de zuidelijke regio Andalusië en verblijf je 3, 4 of 5 dagen in een 4 sterren hotel waar elke ochtend een heerlijk ontbijt voor je klaar staat.

Sevilla is echt een prachtige stad en ik raad iedereen aan om er naartoe te gaan, zeker nu het zo goedkoop is! De stad staat bol van de cultuur, historie en heeft het typische Spaanse temperament. Daarom is de flamenco, de wereldberoemde Spaanse dans, hier ook zo populair!

Er zijn in de stad verschillende Tablao Flamenco te vinden. In deze gelegenheden kun je genieten van een drankje of een diner en ondertussen wordt er een geweldige Flamenco show opgevoerd. De show staat bol van de passie en is zeker iets dat je een keer moet hebben meegemaakt.

Eigenlijk kun je Sevilla niet bezoeken zonder de Flamenco te hebben gezien! Flamenco shows kun je online boeken (zoek maar eens op flamenco Sevilla) of via het hotel waar je verblijft.

Over je hotel

Je overnacht in hotel Pasarela. Dit is een 4 sterren hotel in het centrum van de stad. Het hotel kijkt uit op het Parque María Luisa en op het bekende Plaza de España. Alle bekende bezienswaardigheden liggen binnen 15 minuten wandelen. Je zit dus overal dichtbij!

Je verblijft in een ruime kamer die in typische Sevillaanse stijl is ingericht. Fijn om in stijl te overnachten! Je kamer beschikt over een telefoon, televisie, kluisje en airco. De badkamer beschikt over een douche, toilet en een föhn. Overal in het hotel kun je gebruik maken van gratis wifi.

Bezienswaardigheden in Sevilla

Omdat Sevilla zo zuidelijk ligt is het een stad die je het hele jaar door kunt bezoeken. Ook in de herfst of in de winter is het in Sevilla prima toeven.

De mooiste bezienswaardigheid van Sevilla vind ik het Real Alcázar. Dit is het prachtige koninklijk paleis van Sevilla.  Het is het oudste koninklijke paleis dat nog in gebruik is en het is hét toonbeeld van de Mudéjar bouwstijl.

Real Alcázar in Sevilla, Spanje

Details van het Real Alcázar

De Mudéjar-architectuur is een door christenen ontwikkelde bouwstijl die erg leunde op de voorgaande Moorse cultuur. Sevilla is namelijk lange tijd door de Moren veroverd geweest en daarvan vindt je door de hele stad nog sporen.

Andere niet te missen bezienswaardigheden in Sevilla zijn onder andere de Maria de la Sede kathedraal die de grootste gotische kathedraal ter wereld is. Daarnaast moet je zeker een bezoekje brengen aan het Plaza de España, de Alameda de Hércules, de stadsmuren, Plaza de Toros en de oude tabaksfabriek. Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog talloze kerken en musea. Sevilla is bijna een openluchtmuseum en er is ontzettend veel te zien.

Hoog tijd dat je deze mooie stad gaat ontdekken!