Artikelen over Formentera

Tossa de Mar aan de Costa Brava in Catalonië, Spanje

Spanje: van stedentrip tot zonvakantie. Bekijk de mooiste bestemmingen!

Spanje is een populaire vakantiebestemming. Ga voor een paar dagen op stedentrip naar Barcelona, Valencia, Madrid of een van de andere schitterende steden. Liever relaxen? Boek dan een zonvakantie naar een van de leuke kustplaatsen. Door de enorme veelzijdigheid van Spanje is het land ook geschikt voor een rondreis, natuurreis of zelfs wintersportvakantie!

Over Formentera

Dit is het rustigste eiland van de Balearen. Formentera wordt nog niet overlopen door toeristen en je kunt hier nog genieten van alle rust. Het eiland heeft mooie witte stranden en helder water en is een hele goede keuze als je meer van rust houdt en minder van feesten.

De hoofdstad van het eiland is Sant Francesc Xavier en heeft een aantal bezienswaardigheden waaronder een kerk genaamd Iglesia de San Francisco. Deze is gebouwd begin 18e eeuw en was oorspronkelijk bedoelt als een fort. Uiteindelijk is het dus een kerk geworden.

Er is ook nog een etnografisch museum op het eiland waar je meer te weten kan komen over de geschiedenis en cultuur van het eiland. Ook leuk om te bezoeken is de kapel Capilla de sa Tanca Vella, de allereerste kapel op het eiland die is gebouwd in de 14e eeuw.

Er is wel iets van een nachtleven maar het zal er niet zo wild aan toe gaan als op Ibiza of Mallorca. Es Pujols is de plek voor uitgaan op Formentera. Er zijn nog enkele andere plekken die het bezoeken waard zijn zoals een vuurtoren (Faro de la Mola), het zuidelijke punt van het eiland (Cap de Barbaria), het natuurpark Ses Salines en het dorpje Sant Ferra de ses Roques.