Centrum van Sevilla, Spanje

Stedentrip Sevilla vanaf 129 euro inclusief vlucht en 4* hotel

Een geweldige aanbieding naar mijn favoriete Spaanse stad: Sevilla. Vanaf slechts 129 euro vlieg jij naar de hoofdstad van de zuidelijke regio Andalusië en verblijf je 3, 4 of 5 dagen in een 4 sterren hotel waar elke ochtend een heerlijk ontbijt voor je klaar staat.

kathedraal in sevilla spanje

Voor €47 een retourticket naar Sevilla

Sevilla is een prachtige stad en wordt ook wel een groot openluchtmuseum genoemd vanwege de vele historische gebouwen. Daarnaast is Sevilla ook de stad van de Flamenco en is het de hoofdstad van de regio Andalusië.

plaza de espana in sevilla spanje 1

Stedentrip Sevilla voor €181

Sevilla is de hoofdstad de Spaanse region Andalusië heft een eeuwenoude historie. De stad wordt ook wel een openluchtmuseum genoemd, omdat er zo veel prachtige oude gebouwen staan!

Plaza de Espana in Sevilla, Spanje

Stedentrip Sevilla, vlucht en hotel met ontbijt voor €184

Sevilla is een prachtige, zonnige stad in het Zuiden van Spanje. Het is de hoofdstad van de regio Andalusië en het heeft een eeuwenoude geschiedenis: het wordt vanwege de vele bezienswaardigheden ook wel een openluchtmuseum genoemd!

Plaza de Espana in Sevilla, Spanje

Stedentrip Sevilla: vlucht, hotel en ontbijt vanaf €109

Sevilla is een gigantisch openluchtmuseum! Het heeft de grootste kathedraal ter wereld, Moorse paleizen, de passievolle Flamenco en nog veel meer.

Artikelen over Sevilla

Tossa de Mar aan de Costa Brava in Catalonië, Spanje

Spanje: van stedentrip tot zonvakantie. Bekijk de mooiste bestemmingen!

Spanje is een populaire vakantiebestemming. Ga voor een paar dagen op stedentrip naar Barcelona, Valencia, Madrid of een van de andere schitterende steden. Liever relaxen? Boek dan een zonvakantie naar een van de leuke kustplaatsen. Door de enorme veelzijdigheid van Spanje is het land ook geschikt voor een rondreis, natuurreis of zelfs wintersportvakantie!

Jonge vrouwen dansen de flamenco op Plaza de España in Sevilla, Spanje

Sevilla, een Andalusische droom

Spaanse sprookjes beleven, dat doe je in Sevilla. Sevilla is de naam voor zowel de hoofdstad van Andalusië als van één van de 52 Spaanse provincies. De hoofdstad herbergt kleurrijke huizen, charmante pleinen, prachtige paleizen en uiteraard lekkere tapas. Soms lijkt het alsof de tijd hier bleef stilstaan. De geboorteplaats van de flamenco verdient zeker een bezoekje, en wel om deze redenen: Real Alcázar,

Plaza de Espana in Sevilla, Andalusie, Spanje

De mooiste bezienswaardigheden van Andalusië

Andalusië is een autonome regio in het zuiden van Spanje, verkozen tot een van de mooiste streken van het land. Andalusië beschikt over tal van bezienswaardigheden en heeft een prachtige natuur, een interessante cultuur en een rijke geschiedenis.

Plaza de Espana in Sevilla, Andalusie, Spanje

Over Sevilla

Sevilla wordt omschreven als de mooiste plaats van Spanje wat niet heel raar is maar toch doen andere plaatsen niet onder voor deze stad. Desondanks blijft Sevilla echt een schitterende stad met veel bezienswaardigheden.

Bezoek bijvoorbeeld:

Alcázar Real de Sevilla – Dit koninklijk paleis staat op de plek van vroeger fort. Het huidige paleis is gebouwd in 14e eeuw en over de eeuwen zijn er aanpassingen gedaan. Het paleis heeft Moorse, gotische en renaissance invloeden en staat sinds 1987 op Unesco lijst.

Giralda – Dit is één van de weinig over gebleven gebouwen uit de Moorse tijd. Deze toren uit was oorspronkelijk een minaret van een moskee maar nu is de toren onderdeel van de Kathedraal van Sevilla.

Torre del Oro – Deze 12-hoekige toren is voor een deel gebouwd in 13e eeuw en afgebouwd in 14e eeuw. Na renovatie na aardbeving in 18e eeuw werd er een deel bij opgebouwd.

Maria Luisa Park – In het park bevind zich het Plaza de Espana die is gebouwd in 1928. In het park vind je de fontein van de leeuwen en het museum van Kunst en Tradities. Oorspronkelijk was het park onderdeel van het paleis San Telmo maar werd in 1893 openbaar gesteld voor het publiek.

Mercado de Triana – Een bekende markt aan de Calle San Jorge waar je naast je ogen uitkijken ook kunt genieten van het lekkere eten.