Het mooiste van Noord-en West Europa ontdekken, dat doe je via een cruise naar Hanzestad Hamburg, het Engelse Southampton en de Noorse parels Ålesund, Bergen en Stavanger. Bewonder de prachtige natuur van het noorden, terwijl je tussendoor geniet van een zalig zicht vanop zee.

8,1 op Zoover

Je verblijft op 5 sterren schip de AIDA Perla van AIDA Cruises. Dit schip wordt op Zoover uitstekend beoordeeld met een 8,1. Pluspunten zijn het lekkere eten, de vriendelijke service en de uitstekende prijs-kwaliteit.

Dagprogramma

Dag 1 & 2: Rotterdam

Uitzicht op de Markthal tijdens de avond in Rotterdam, Zuid-Holland

Onbekend is onbemind, en dat is zeker het geval voor deze stad. Rotterdam wordt geprezen omwille van zijn veelzijdigheid en zijn grote aanbod aan kunst en cultuur. Je vindt hier boeiende musea, bijzondere kubuswoningen en een indrukwekkende Markthal. In de bruisende stad vind je ook De Rotterdam, het grootste gebouw van Nederland. Bezoek zeker de Kunsthal. Hier zijn op regelmatige basis bijzondere tentoonstellingen te zien.

Dag 3: Hamburg

Deze Hanzestad is gelegen aan de Elbe. Al sinds de Middeleeuwen doet de stad dienst als poort naar de markten in de rest van Europa. De bekendste bezienswaardigheid is de St.Michaelis kerk, die met zijn 132 meter het stadsbeeld domineert. Ook de wijk Speicherstadt is de moeite. Hier vind je bijzondere gevels en torentjes, maar ook goederen zoals cacao, koffie, thee, tabak en Oosterse tapijten.

Dag 4: Ontspanning op zee

Dag 5: Bergen

Oude huisjes in Bergen, Noorwegen

Bergen ligt tussen de fjorden in, op een steenworp van parels zoals de Sognefjord en de Hardangerfjord. Neem zeker ook de kabelbaan naar de top van de berg Fløyen. Hier geniet je van een prachtig panorama op de wijde omgeving. Een deel van de stad is UNESCO Werelderfgoed, onder meer de middeleeuwse vesting Bryggen.

Dag 6: Nordfjordeid

Dit is een plaats in het Noorse Eid. Nordfjord is met zijn 106 km één van de langste Noorse fjorden. Vlakbij Nordfjord ligt Hornindalsvatnet, het diepste meer van Europa. Geniet van het prachtige uitzicht vanop de AIDA Perla.

Dag 7: Ålesund

Deze stad ligt aan de westkust van Noorwegen. Begin 20e eeuw werd Ålesund volledig verwoest door een grote brand. Later werd de stad heropgebouwd in Jugendstil, een bouwstijl die nu nog steeds het stadsbeeld bepaalt. Beklim zeker de heuvels rondom de stad. Die bieden een indrukwekkend uitzicht op de stad, zijn kustlijn en de omliggende fjorden.

Dag 8: Stavanger

Straat met witte houten huizen in Gamle Stavanger, Noorwegen

Deze stad bevindt zich in het zuidwesten van Noorwegen. Het bijzondere aan Stavanger is het oude centrum. Die is nog op authentiek wijze bewaard gebleven. Dé trekpleister van de stad is Gamle Stavanger, het visserskwartier. Je vindt hier ook de Domkerk. Dit is de best bewaarde middeleeuwse kerk van Noorwegen.

Dag 9: Ontspanning op zee

Dag 10 Hamburg

Je hebt nog een volledige dag om Hamburg verder te verkennen.

Dag 11: Ontspanning op zee

Geniet van de vele faciliteiten aan boord van de AIDA Perla.

Dag 12: Southampton

Oude stadsmuren in Southampton, Engeland

Bezoek hier het prachtige historische centrum. Je vindt er nog de 14e eeuwse stadsmuren. Ook de middeleeuwse stadspoort, het Medieval Merchants House en de Holyrood Church zijn een bezoek waard. Geniet van de natuurlijke schoonheid van de 7 parken in de stad, zoals het weidse East Park. Verder kan je in de wijde omgeving van Southampton genieten van de krijtrotsen, de uitgestrekte zandstranden en het glooiende binnenland met prachtige bossen.

Dag 13: Le Havre

Hier in Normandië vind je uitgestrekte stranden en een schat aan naoorlogse architectuur. Het hernieuwde centrum van Le Havre staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek hier de 17e eeuwse vakwerkhuizen en de 16e eeuwse kathedraal. In Musée Malraux hangen verschillende werken van impressionistische meesters. Breng hier een ontspannen bezoekje aan het uitgestrekte strand. Vanuit Le Havre kan je ook romantisch Parijs gaan verkennen.

Dag 14: Zeebrugge

Bezoek hier zeker de vismijn en de jachthaven. Vanaf Zeebrugge is het een korte trip richting Brugge. Deze middeleeuwse stad is erg goed bewaard gebleven. De charmante Markt en Belforttoren liggen middenin het stadscentrum.

Iets verderop ligt het Begijnhof, het mooiste plekje van Brugge. Ook de historische stadsmuur met toegangspoorten, de schilderachtige grachten en bruggetjes en de oude kerken en trapgevels zijn in hun oorspronkelijke staat bewaard gebleven. Ook het Biermuseum, het Chocolademuseum en het Kantcentrum zijn de moeite waard. In die laatste zie je nog echte kantklossers aan het werk.

Dag 15: Terug naar huis

Vanaf Rotterdam keren we terug huiswaarts.

Cruiseschip AIDAperla

Cruiseschip AIDAperla

De AIDAperla beschikt over een kleurrijke inrichting en een ontspannen sfeer. Breng zeker een bezoek aan de indoor Beachclub, uitgerust met speciale UV-straling waardoor het hier 365 dagen per jaar zomer lijkt. Sportievelingen kunnen naar het fitnesscentrum of de klimwand, minigolfbaan of het zwembad uittesten.

Het schip telt 12 restaurants, waaronder een sushibar, een steakhouse en een Italiaanse taverne. U kunt hier ook kookworkshops volgen. ’s Avonds kan je in één van de vele bars terecht, waarna je je richting theater of het casino kunt begeven.

Restaurant van Cruiseschip AIDAperla

Verzorging

Je verblijft aan boord van de AIDA Perla op basis van semi-all inclusive. Het ontbijt, de lunch en het diner zijn inbegrepen, net als de tafeldranken in de buffetrestaurants (huiswijn, bier, frisdrank, water, koffie en thee).

Hutten

Hut van Cruiseschip AIDAperla

Op de AIDA Perla kan je kiezen tussen binnenhutten, buitenhutten en verandahutten met balkon of verandahutten Comfort. De binnenhutten zijn voorzien van een badkamer met een douche en toilet. Er is ook airconditioning, TV, telefoon, kluis en een föhn beschikbaar. Deze hutten beschikken niet over een raam of patrijspoort. De buitenhutten zijn op dezelfde wijze ingedeeld als de binnenhutten. Zij beschikken wel over een groot raam.

Buitenhut van Cruiseschip AIDAperla

De verandahutten hebben dezelfde indeling als de buitenhutten, maar zijn in oppervlakte groter en beschikken meestal over een zithoek. Er is ook een privébalkon met zitje en hangmat. De verandahutten Comfort hebben dezelfde indeling als de verandahutten maar beschikken ook over een grote kledingkast.