In het uiterste zuidwesten van Nederland, aan de Zeeuws-Vlaamse kust, liggen op steenworp afstand van het strand de luxe villa’s van Largo de Parade. Aan alles is gedacht: een eigen tuin op het zuiden, alle moderne apparatuur en een privésauna.

Vind je de sauna te warm na een dag aan het strand? Probeer het eens uit. Daarna in badjas nog even lekker uitwasemen in de tuin, heerlijk. En de volgende dag gaan we gewoon weer naar het strand. Maar dit keer blijven we, en eten we lekker een mosselpannetje bij een van de strandtenten, waarna we de zon langzaam zien ondergaan in de zee.

Uitgestrekte natuur en bourgondische hoogstandjes

Het allerfijnst van deze plek, is de combinatie van uitgestrekte natuur en de vele bourgondische hoogstandjes in de buurt. Zo is het Zwin een bijzonder natuurgebied bij de monding van de Westerschelde waar ieder jaar duizenden vogels naartoe komen om te broeden.

Omdat het rechtstreeks in verbinding staat met de zee, is het landschap divers en ligt de zeekraal en lamsoor voor het oprapen. Niet gek dus als je die op de kaart van de betere restaurants tegenkomt. Maar liefst vijf met een Michelinster, trouwens. Een echte hotspot voor de fijnproevers onder ons.

Omdat je hier zo in België bent, kun je makkelijk een dagje naar Knokke, Brugge of Gent, die ook al vol zitten met de heerlijkste restaurantjes. Iets teveel gegeten? Sla dan een paar holes op de golfbaan van Shortgolf Cadzand-Bad. Ben je nog sportief geweest ook.