Wauw! Dit is echt een supergave reis! Een mooie rondreis door China is nu al te boeken vanaf 1179 euro. Je reist van Peking naar de grootste stad van China, Shanghai, en tussendoor leer je het echte China kennen. De reis duurt 10 nachten en is inclusief ontbijt, 5 excursies, transfers en vluchten.

Dagprogramma

Dag 1: Peking / Beijing

Je landt in de hoofdstad van China: Beijing. Dit is, na Shanghai, de grootste stad van China. Je wordt opgewacht door de gids en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en je kunt Beijing gaan verkennen. Natuurlijk geniet je van een bordje Peking eend 😀

Dag 2: Chinese muur en de Ming Tombes

Na een stevig ontbijt wordt je opgehaald voor een excursie naar 2 wereldberoemde plekken: de Chinese muur en de Ming tombes. Je begint bij de Chinese muur en daarna ga je naar de Ming graftomes, waar 13 keizers van de Ming-dynastie begraven liggen. Na de excursie wordt je teruggebracht naar je hotel.

Terracotta soldaten op de Chinese Muur in China

Terracotta soldaten op de Chinese Muur in China

Dag 3: stadstour Peking en de nachttrein

Met een gids verken je het prachtige Peking. Je begint bij het wereldberoemde Plein van de Hemelse Vrede en daarna wandel je door naar de Verboden Stad. Je kunt meedoen aan een optionele excursie waarmee je een riksjatour door de stad maakt en een Kung-Fu show bijwoont.

’s Avonds wordt je naar het treinstation gebracht waar je de nachttrein naar Pingyao neemt. Je slaapt in een zogenaamde Soft Sleeper. Dit is een treincabine waarin comfortabele bedden staan. Aan het einde van de coupé vind je een toilet en wasbak.

Dag 4: historische stad Pingyao

Rond half tien kom je aan met de trein in Pingyao. Je wordt naar je hotel gebracht waar je eerst een lekker ontbijtje kunt eten voordat je met de gids de stad ingaat. Acht uur lang laat de gids je deze prachtige historische stad zien. Je waant je in het oude, keizerlijke China.

Oude stadscentrum van Pingyao in China

Oude stadscentrum van Pingyao

Dag 5: Pingyao en Xi’an

De ochtend heb je ter vrije besteding. Je kunt nog even rondwandelen in Pingyao voordat je om 14.00 uur de sneltrein naar Xi’an neemt. Bij aankomst wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en kun je alvast de stad verkennen. Xi’an was het begin van de legendarische zijderoute.

Dag 6: Xi’an en het terracottaleger

Vandaag breng je een bezoek aan het wereldberoemde Terracottaleger. Geweldig! Het Terracottaleger werd in 1974 gevonden door lokale boeren en sindsdien hebben miljoenen mensen deze bijzondere vondst bekeken. De excursie met gids naar het Terracottaleger duurt ongeveer 8 uur.

Terracotta leger in Xi'an, China

Het bijzondere Terracotta leger

Dag 7: van Xi’an naar Luoyang

Na het ontbijt kun je nog even door Xi’an wandelen. ’s Middags wordt je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Je kunt de langzame trein naar Luoyang nemen of voor 20 euro per persoon extra de sneltrein nemen.

Op het station van Luoyang wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en je kunt alvast de stad verkennen.

Dag 8: van Luoyang naar Shanghai

Je hebt vandaag de tijd om Luoyang te verkennen en kunt optioneel een gave excursie boeken naar de Longmen grotten waar grote Boeddhabeelden en sculpturen in de rotsen zijn uitgehakt. Om 16.00 uur neem je de trein en de volgende ochtend kom je in Shanghai aan.

Dag 9: Shanghai

Je wordt opgehaald op het station en naar je hotel gebracht waar je eerst een beetje kunt bijkomen en kunt genieten van een lekker ontbijtje. Met een gids wandel je vervolgens de hele dag door de stad en krijg je een goed beeld van Shanghai. ’s Avonds kun je nog een boottocht over de rivier maken.

Avond in Shanghai, China

Avond in Shanghai

Dag 10: Shanghai

Deze dag is ter vrije besteding en je kunt nu op eigen houtje Shanghai verkennen. Als het goed is heb je al heel wat gezien en de stad een beetje leren kennen met de gids gisteren. Vandaag moet je zelf je weg vinden! Je kunt de stad verder bezichtigen en souvenirs inslaan. Helaas is dit alweer je laatste dag van je mooie reis door China.

Dag 11: terug naar Nederland

Nu is je reis toch echt voorbij. Je neemt vanaf het station de zweeftrein naar het vliegveld. In slechts 8 minuten leg je 30 kilometer af. Vanaf het vliegveld van Shanghai neem je het vliegtuig naar huis. Je bent heel wat ervaringen rijker.