Moskou, de hoofdstad van Rusland, is een prachtige stad met vele beroemde bezienswaardigheden. Naar deze gave stad vliegen is nog nooit zo goedkoop geweest: voor slechts 123 euro vlieg je retour naar Moskou vanaf Schiphol!

Bezienswaardigheden

Moskou biedt zoveel bezienswaardigheden dat je er weken zou kunnen rondlopen. Wandel over het Rode Plein en stel je de gigantische militaire parades voor die hier in de Sovjettijd afspeelden.

Aan het Rode Plein ligt het Kremlin, het machtscentrum van Rusland. Het huist tevens een museum en vele kerken waar al meer dan 8 eeuwen lang christenen komen om diensten bij te wonen.

Op het Rode plein vind je ook het mausoleum van Lenin waar al sinds 1924 het gebalsemde lichaam van de eerste leider van de Sovjet-Unie te zien is.

Winkelen kun je in een van de 150 winkels van het GOeM. Dit warenhuis werd al in 1888 gebouwd en bestaat nog steeds.

Warenhuis GOeM in Moskou, Rusland
Warenhuis GOeM, gebouwd in 1888

Naast deze bezienswaardigheden is er nog veel meer te zien in Moskou! Ga naar één van de prachtige kathedralen, bezoek de vele musea of breng een bezoekje aan het Novodevitsjiklooster dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat.

Hotel

Een hotel kun je boeken via Booking.com. Voel je als een tsaar in een van de luxe, antieke hotels of ga voor de budgetoptie en kies een goedkoop hotel dichtbij een halte van het openbaar vervoer waarmee je in no-time in het centrum bent.