cliffs of moher ierland 2

Weer een geweldige aanbieding! Boek vandaag een rondreis door het magische Ierland voor maar 459 euro. Deze reis is inclusief vluchten van en naar Ierland, 7 nachten in 3 sterren en 4 sterren hotels, ontbijt én een mooie huurauto.

Dagprogramma

Nacht 1: vandaag vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol of Eindhoven naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Dit is een ontzettend gezellige stad waar je heerlijk kunt eten in een van de vele pubs.

Als je naar een pub wilt, raad ik je zeker de oudste pub van Ierland aan: The Brazen Head. Deze pub bestaat al sinds 1198 en serveert heerlijk pub-eten en de lekkerste biertjes. Kijk wel uit voor de lage plafonds en stoot je hoofd niet!

Dublin heeft een leuk stadscentrum waar je eigenlijk alles wel kunt wandelen. Het meest indrukwekkend vond ik Kilmainham Gaol. Vroeger een beruchte gevangenis en tegenwoordig een museum.

Kilmainham Gaol in Dublin, Ierland

In Kilmainham Gaol wilde je vroeger liever niet zitten, nu kun je er gerust naartoe 😉

Je verblijft in 3 sterren Maldron Hotel Newlands Cross.

Nacht 2 en 3: na een stevig Iers ontbijt (je moet ervan houden ;)) is het tijd om naar Galway, te rijden. Onderweg geniet je van het prachtige Ierse landschap.

Galway is een toeristisch plaatsje aan de westkust van Ierland. Het ligt aan de rand van een van de mooiste gebieden van Ierland: Connemara.

Vanaf Galway kun je ook makkelijk naar de Cliffs of Moher, de belangrijkste toeristische attractie in Ierland. Dit zijn klippen die hoog boven de zee uitreizen: de hoogste is wel 214 meter!

Cliffs of Moher in Ierland

Bezoek de plek waar Harry Potter ook is geweest

Je verblijft 2 nachten in het 4 sterren Oranmore Lodge Hotel.

Nacht 4 en 5: na wederom een heerlijk ontbijt vertrek je naar Bantry. Dit is een klein stadje aan zee met uitzicht op Whiddy Island. Vanaf hier is het maar 11 kilometer rijden naar Cork, de tweede grootste stad van Ierland.

De grootste bezienswaardigheid van Bantry is het kasteel van Blarney. Dit is een vervallen kasteel waarin de wereldberoemde “Blarney Stone” staat. Als je de steen kust, zou je zeer welbespraakt worden!

Blarney Stone in het kastaal van Blarney in Bantry, Ierland

Je moet er wel wat voor over hebben

Je overnacht in het Maritime hotel Bantry. Een net 4 sterren hotel.

Nacht 6: vandaag vertrek je naar Limerick. Dit is de op 3 na grootste stad van Ierland en heeft een mooi centrum. De bekendste bezienswaardigheid is het kasteel dat Koning John voor zichzelf liet bouwen op de oevers van de rivier de Shannon. IJdel was hij wel een beetje, want hij liet het kasteel naar zichzelf vernoemen! King John’s castle is prachtig en domineert de stad. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over Limerick.

King John’s castle in Limerick, Ierland

Via een robuuste stenen brug bezoek je King John’s castle

Geniet ’s avonds van heerlijk eten met een drankje in een van de vele pubs.

Je overnacht in het 3 sterren Shannon Springs Hotel.

Nacht 7: vandaag rij je weer terug naar Dublin. Je hebt de kans om de rest van de stad te zien, als je daar eerder niet genoeg tijd voor had. ’s Avonds kun je nagenieten van de reis met een bord dampend eten en uiteraard weer een lekker drankje.

Temple Bar in Dublin, Ierland

Bezoek nog een leuke pub, voordat je weer naar huis gaat

De volgende ochtend lever je de auto in en vlieg je terug naar Nederland

Je slaapt wederom in het Maldron Hotel Newlands Cross.

Ligging Rondreis Ierland

Northwood Court
D09 C796 Santry

Boek hier de beste aanbieding: