Hotel De Hoestinkhof in Markelo, Overijssel

Genieten in authentieke stijl van het mooie Twente: het kan bij het kleinschalige hotel De Hoestinkhof. Dit gemoedelijke hotel is gevestigd in een karakteristieke oude boerderij. In de tuin staat een authentiek Engels theehuis, waar je kan genieten van een echte high tea terwijl je uitkijkt over het Twentse landschap.

Hotel De Hoestinkhof: 9,4 op Zoover

Hotel De Hoestinkhof is beoordeeld met een 9,4 op Zoover. Gasten zijn enthousiast over de ligging, hygiëne en de prijs-kwaliteitverhouding van het hotel. Ook de goede service wordt erg gewaardeerd. 

Ligging en bezienswaardigheden

Tuin van Hotel De Hoestinkhof

Dit hotel ligt in het buurtschap Stokkum. Dit buurtschap is onderdeel van het Twentse plaatsje Markelo en een groot deel van Stokkum is beschermd dorpsgezicht. In het deel van de boerderij waar ooit de koeien stonden, kan je nu overnachten in een rustieke kamer. Het hotel heeft prachtig terras, dat onder de oude eikenbomen ligt.

Ook staat er in de tuin een echt Engels theehuis, waar je verschillende soorten thee kan drinken of een heuse high tea kan bestellen. Het hotel straalt zoveel sfeer en warmte uit, dat je eigenlijk verder niets meer nodig hebt.

Rivier in de zomer in Twente, Overijssel

Maar dat zou zonde zijn van de prachtige omgeving! Wandelen en fietsen tussen de glooiende akkers van het Twentse landschap is een aanrader. Onderweg kom je allerlei monumentale boerderijen, molens en kastelen tegen. Wandelfanaten kunnen zich uitleven in dit gebied, want de Twentse Wallen-wandelroute start pal voor de deur van het hotel. Deze wandelroute is in 2018 nog bekroond tot mooiste wandelroute van Nederland.

Ook Markelo, een van de oudste dorpen van Twente, is een bezoekje waard. Net als de leuke Hanzestad Deventer of de studentenstad Enschede. En dichtbij het hotel is een leuk uitje te vinden: boerengolf. Op loopafstand van De Hoestinkhof is een golfbaan, waar je zonder GVB mag golfen. Plezier gegarandeerd!

Verzorging

Je verblijft op basis van logies en ontbijt of op basis van halfpension. Het hotel biedt voordelige arrangementen aan voor een weekend of midweek, met onder andere een welkomstdrankje met gebak, gratis koffie en thee en gratis wandel- en fietsroutes.

Eten en drinken

Theehuis bij Hotel De Hoestinkhof

Het hotel beschikt over een eigen restaurant. Ook is er een terras om lekker buiten in de zon te zitten. Daarnaast heeft Hotel De Hoestinkhof een eigen Engels theehuis in de tuin, waar ze verschillende soorten Engelse thee en een high tea serveren. 

Faciliteiten

High Tea van Hotel De Hoestinkhof

In de ‘huiskamer’ van het hotel is een zithoek ingericht, waar ruimte is om gezellig te zitten, te lezen, televisie te kijken of een spelletje te doen. Het hotel heeft faciliteiten om te vergaderen beschikbaar. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid. Ook is er gratis wifi aanwezig.

Er is een overdekte fietsenstalling en er zijn mogelijkheden om een elektrische fiets op te laden. Het gehele hotel is rookvrij. Honden zijn in dit hotel toegestaan tegen betaling. Er zijn geen mindervalidenkamers beschikbaar.

Hotelkamer

Hotelkamer van Hotel De Hoestinkhof

Hotel De Hoestinkhof heeft tien authentieke kamers in de voormalige boerderij. Vijf van deze kamers liggen boven, vijf zijn op de begane grond. Alle kamers zijn voorzien van badkamer met douche en toilet. Verder zijn er nog drie kamers in het oude ‘bakhuis’, dat grenst aan de tuin. Deze ruimte kamers hebben een zitje, televisie en een badkamer met toilet en inloopdouche.

Ligging Hotel De Hoestinkhof

Stationsweg 22a
7475 NN Markelo

Boek hier de beste aanbieding: