Dit is nog eens een superdeal: voor maar 379 euro verblijf jij in een 5 sterren All Inclusive hotel dat is beoordeeld met een 8.8!

Je verblijft in Grand Park Bodrum in Turkije. Het hotel ligt in de prachtige badplaats Bodrum. Bodrum is mijn favoriete Turkse kustplaats vanwege de gezellige sfeer. Alle huisjes zijn prachtig wit en vanaf de baai heb je een mooi uitzicht op de omringende heuvels met de oude windmolens.

De haven ligt vol met Turkse Gülets, traditionele schepen en vanuit bijna elke plek heb je zicht op het symbool van Bodrum: de Petrusburcht. Dit gigantische kasteel torent hoog boven de haven uit sinds de bouw in 1402.

Tegenwoordig is het een museum en kun je hier oude schepen, munten en sieraden bezichtigen. En natuurlijk een kopje Turkse thee drinken onder een van de bomen die zorgen voor de broodnodige schaduw!

Over hotel Grand Park Bodrum

Hotel Grand Park Bodrum is een 5 sterren hotel en beschikt over meerdere zwembaden en maar liefst 4 glijbanen. Er is een Nederlandstalige miniclub, waar de kinderen het enorm naar hun zin zullen hebben terwijl jij geniet op je ligbedje aan het strand of aan het zwembad.

Dolmus

Wil je een dagje de omgeving verkennen? De Dolmus rijdt langs de voordeur van het hotel. Je stapt in, betaald een paar Turkse lira en wordt naar het centrum van Bodrum gebracht. Je zit tussen de lokale bevolking en je zult zien dat er heel wat mensen in zo’n klein busje passen!

Autorijden in Turkije

Natuurlijk kun je een excursie boeken bij je reisorganisatie, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een auto te huren. De wegen in Turkije zijn hartstikke goed. Je moet wel iets meer opletten dan thuis, want op de Turkse wegen geldt het recht van de sterkte (de grootste auto).

Van een tweebaansweg kan ook prima een driebaansweg worden gemaakt en je toeter gebruik je om heel veel redenen, maar je kunt hem in iedere situatie prima gebruiken. Als je dat eenmaal doorhebt, is autorijden in Turkije hartstikke leuk en krijg je veel te zien van het land!

 

Meer Corendon aanbiedingen