Wil jij er nog even gauw tussenuit voor de vakantiedrukte begint? Vertrek dan nog deze maand voor een heerlijke All Inclusive vakantie naar Marmaris in Turkije! Je verblijft in het 3 sterren Myra hotel dat midden in het gezellige centrum ligt.

Het hotel ligt op slechts 150 meter van het strand en beschikt over een zwembad, bar, een restaurant binnen en een restaurant buiten. Het is een gezellig, knus en gemoedelijk hotel met slechts drie verdiepingen en 70 kamers. Heel wat anders dus dan de meeste gigantische hotels aan de Turkse kust dus!

Je vertrekt op woensdag 29 juni om 11.30 uur van Amsterdam Schiphol naar het vliegveld van Dalaman, waar je om 16.10 uur lokale tijd (in Turkije is het een uur later dan in Nederland) aankomt. In Dalaman stap je in de bus die je in ongeveer 90 minuten naar het Myra hotel brengt.

Op woensdag 6 juli vlieg je om 15.50 uur lokale tijd terug naar Nederland waar je om 18.40 uur weer aankomt. Fijne vluchttijden zowel heen als terug dus!

Boottochten

Vanuit je hotel ben je zo bij de gezellige winkeltjes en terrasjes die Marmaris rijk is. Vanuit de haven kun je een boottocht boeken door de prachtige baaien van Marmaris en het nabijgelegen Içmeler.

Je kunt kiezen uit verschillende boottochten die in tijdsduur variëren: zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een avondboottocht in het maanlicht (3 uur) of een 7 uur durende All Inclusive boottour waarbij je heerlijk kunt genieten aan het dek van een traditionele Turkse Gület boot.

Vissersdorp Dalyan

Een ander mooi uitstapje vanuit Marmaris is het vissersdorp Dalyan. Dalyan ligt aan de gelijknamige rivier en vanuit daar kun je met een klein bootje stroomopwaarts naar heilzame modder- en zwavelbaden. Wel goed douchen na afloop want je stinkt naar rotte eieren! Als je de rivier de Dalyan stroomafwaarts neemt, kom je bij het Iztuzu strand waar de grote Caretta Caretta schildpadden hun eieren leggen.  Prachtig om te zien!

Vanuit het dorp heb je uitzicht op de koningsgraven van het antieke Kaunos. Deze koningsgraven zijn uit de steile rotswanden uitgehakt. Met een bootje kun je de rivier oversteken en de antieke stad bezoeken.

Uitgehakte koningsgraven langs de Dalyan rivier in Turkije
Uitgehakte koningsgraven langs de Dalyan rivier

Met de boot naar Rhodos

Vanuit de haven van Marmaris kun je ook de boot nemen naar het Griekse eiland Rhodos waar je de oude stad kunt bekijken of een auto kunt huren om over het eiland te rijden. Rhodos stad is een oude havenstad en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De stad is omringd door stadsmuren waar je overheen kunt wandelen.

Dichtbij het Sint Nikolaasfort zou zich een van de 7 wereldwonderen van de antieke oudheid hebben gestaan: de Kolossus van Rhodos. Dit moet een gigantisch beeld zijn geweest.

Meer Corendon aanbiedingen