Landhotel Laarmann in Kirchveischede, Duitsland

In het zuidwesten van Sauerland in het dorpje Kirschveischede vlak bij Lennestad vind je het gezellige, kleinschalige 3 sterrenhotel Landhotel Laarmann. Dit is de ideale uitvalsbasis voor als je uitstapjes wilt maken in en rond het Veischedertal.

Je kunt hier, tussen het Ebbegebergte en het Rothaargebergte in, namelijk fantastisch wandelen en fietsen. De meren en rivieren vormen een uitstekend decor voor jaloersmakende vakantiekiekjes!

Landhotel Laarmann: 6,7 op Zoover

3 sterrenhotel Landhotel Laarmann in Duitsland krijgt een 6,7 op Zoover.

Ligging

Winter in het Sauerland, Duitsland

Het typisch Sauerlandse dorpje Kirchveischede werd al in 1045 genoemd en is dankzij de prachtige vakwerkhuizen al meerdere keren bekroond als ‘Golddorf’.

Het ligt in het Veischedertal, waar je verschillende prachtige wandelingen kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling over het Veischeder Sonnepfad? Deze route van 36 kilometer lang is uitstekend in etappes te bewandelen. Onderweg kom je langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder het 13-eeuwse kasteel Bilstein.

Ook stuwmeer de Biggesee is een grote toeristische trekpleister. Geen wonder, want het is de perfecte plek voor allerlei activiteiten. Zo kun je er wandelen, maar ook waterratten kunnen hier hun hart ophalen: van een rondvaart tot zwemmen, en van kanoën tot vissen. Ben jij een echte durfal? Probeer dan eens de installatie die je het water in katapulteert!

Rothaarsteig in het Sauerland in Duitsland

Een andere beroemde wandelroute is de Rothaarsteig, die ook wel de Weg der Sinne (de route voor de zintuigen) wordt genoemd. En terecht, want al wandelend worden al je zintuigen geprikkeld. De hoofdroute is 154 kilometer lang en loopt van Brilon naar Dillenburg. Ook deze route is in etappes te lopen, waarbij je natuurlijk ook etappes kunt overslaan.

Al wandelend door Sauerland snap je waar de naam Sauerland vandaan komt: niet van ‘sauer’ (zuur), maar van het platduitse ‘suer’ (zwaar). Het gebied telt namelijk ruim 2.700 bergen. Geen wonder dat Karel de Grote na zijn doortocht door Sauerland verzucht zou hebben: “Dies war mir ein suer Land.”

Verzorging

Ontbijt van Landhotel Laarmann in Kirchveischede, Duitsland

Je verblijft bij Landhotel Laarmann op basis van halfpension. ’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ’s avonds schuif je aan voor het 3-gangen diner.

Eten en drinken

Diner van Landhotel Laarmann in Kirchveischede, Duitsland

In het hotelrestaurant kun je genieten van de heerlijkste gerechten, die gemaakt zijn met verse, natuurlijke ingrediënten. In de zomer kun je lekker op het terras eten, in de winter binnen bij een gezellig, knisperend haardvuur. Ook is er een bar waar je kunt genieten van een drankje.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over gratis parkeergelegenheid.

Hotelkamer

Hotelkamer van Landhotel Laarmann in Kirchveischede, Duitsland

Het hotel beschikt over verschillende typen kamers. Elke kamer is landelijk ingericht en heeft een eigen badkamer met douche en toilet, een televisie en gratis wifi. Een aantal kamers heeft bovendien een balkon. Er zijn geen kamers voor mindervaliden aanwezig. Kom je met een groep van maximaal 6 personen? Dan kun je ook het appartement huren.

Ligging Landhotel Laarmann

Westfälische Straße 52
57368 Lennestadt