La Madrugada in Zanzibar, Tanzania

Zanzibar is de ideale bestemming: met zijn palmbomen, hagelwitte stranden en vele hangmatten komt het eiland zo uit een Bounty reclame. Op Zanzibar ben je van zon verzekert. Altijd een goede vakantiebestemming dus.

La Madrugada Beach Hotel

Je verblijft in het kleinschalige La Madrugada hotel in Makunduchi. Dit hotel is ideaal voor rustzoekers!

Zwembad van La Madrugada in Zanzibar, Tanzania

Het hotel heeft slechts 39 kamers die allemaal rondom het zwembad gelegen zijn. Vanuit je kamer wandel je zo het zandstrand op waar je kunt relaxen op een strandbedje.

Wifi

Overal maak je gebruik van gratis wifi.

Zwembaden

Het hotel heeft 2 buitenbaden en een kinderbad. Er is een handdoekenservice (dus je hoeft niet je halve koffer vol te stoppen met een grote badhanddoek). Rondom het zwembad is een zonneterras aangelegd waar je kunt ontspannen op de ligbedjes en onder de parasols.

Gratis shuttle

Twee keer per week biedt het hotel een gratis shuttle service naar het vissersplaatsje Jambiani. Leuk om zo het echte lokale leven te ontdekken!

Duikschool

Bij het hotel is een gecertificeerde duikschool. Hier kun je leren duiken en genieten van het onderwaterleven voor de kust.

Zeeschildpad in de zee van Zanzibar

Kamer

Je verblijft in een 2 persoonskamer. Deze heeft airco, een ventilator en gratis wifi.

De badkamer is voorzien van een douche en een toilet. Iedere kamer heeft een balkon of een terras met een zitje.

Kamer van La Madrugada in Zanzibar, Tanzania

Verzorging

Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Iedere dag staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar.

Vlucht

Je vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Zanzibar. Onderweg maak je een tussenlanding omdat het zo’n stuk vliegen is: het vliegtuig wordt bijgetankt en je bent weer klaar om te vertrekken. Ook wisselt de bemanning. Voor je het weet ben je weer onderweg.

Tip 1

Mijn vriend en ik reisden samen en hadden geen stoel gereserveerd. Hierdoor zaten we niet naast elkaar, maar allebei op een andere plek in het vliegtuig. Met zo’n lange vlucht vond ik dat best vervelend. Als jij dat ook hebt, dan raad ik je aan om een stoel te reserveren. Zo weet je zeker dat je naast elkaar zit.

Tip 2

Zanzibar is islamitisch. Als je het eiland gaat verkennen en bijvoorbeeld hoofdstad Stone Town gaat bekijken, is het als vrouw handig om iets langere kleren aan te trekken.

Tip 3

Zanzibar hoort bij Tanzania. Op de meeste toeristische plekken kun je betalen met de Amerikaanse dollar maar helaas niet overal. Je kunt in Zanzibar overal betalen met de Tanzaniaanse Schilling. Op het eiland kun je Schillings halen.

Zorg wel dat je al je geld opmaakt, want in Nederland kun je het nergens wisselen (ook niet op Schiphol). Daardoor heb ik nog voor 150 euro aan Schillings en dat is natuurlijk zonde!

Vrouw in hangmat op het strand van Zanzibar, Tanzania

Ligging La Madrugada Beach Hotel

Makunduchi

Boek hier de beste aanbieding: