Op woensdag 6 november is er een lerarenstaking. Veel scholen zijn dicht en wat doe je dan met je kinderen? Gelukkig spelen de dierentuinen en attractieparken hierop in en geven die dag korting. Welke dat zijn kun je hier zien.

Artis in Amsterdam

Kinderen en studenten krijgen maar liefst 80% korting. Een entreekaartje kost daardoor op woensdag nog maar 4 euro. Volwassenen betalen 18 euro in plaats van 24 euro.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen in Slagharen

Het zwembad en de schaatsbaan is geopend vanaf 13:00 uur en een entreekaartje is slechts 10 euro. Dit is inclusief parkeren en schaatshuur. De rest van het park met alle attracties is wel gesloten.

Madurodam in Den Haag

Madurodam doet het helemaal mooi, want kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen!

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Ook Diergaarde Blijdorp is goed bezig. Basisschoolleerlingen t/m 12 jaar mogen hier gratis naar binnen.

Toverland in Sevenum

Op woensdag gaan de buitenattracties van Toverland speciaal nog een dagje open. Deze zouden nu eigenlijk al gesloten blijven.

Tikibad Duinrell in Wassenaar

In plaats van 13:00 uur gaan de deuren nu om 11:00 uur open. Het attractiepark zelf blijft wel gesloten.

Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Tenslotte kunnen ook in Wildlands alle basisschoolleerlingen gratis naar binnen. Leerlingen van het voortgezet onderwijs krijgen 50% korting op een entreekaartje.

Andere parken

Voor sommige parken is het winterseizoen al begonnen en deze zijn dan ook gesloten. Je kunt daarom niet naar Walibi, Dolfinarium, Apenheul, Hellendoorn, Julianatoren en Drievliet.

Andere parken zoals De Efteling, Ouwehands dierenpark Rhenen en Safaripark Beekse Bergen zijn wel open, maar geven op woensdag geen korting.