Vissersbootjes op het meer van Ohrid, Macedonië

Verblijf in een klein dorpje in Macedonië aan het meer van Ohrid voor slechts 248 euro.

Je verblijft in Vila Kaj Laki. Dit een traditioneel 3 sterren appartementencomplex in het kleine dorpje Trpejca op 10 meter van het meer van Ohrid en in Galicia Nationaal Park. Galicia Nationaal Park is één van de drie nationale parken in Macedonië en de natuur hier is prachtig!

Je verblijft in een ruim appartement met een slaapkamer, een woonkamer met open keuken en een badkamer. De keuken beschikt over een complete inventaris, een koelkast en een elektrisch fornuis. De badkamer is uitgerust met een douche en toilet.

Je hebt een prachtig uitzicht over het meer, terwijl achter het appartementencomplex de groene bergen van het nationaal park staan. Ga lekker ontspannen aan het strandje voor de deur of huur een waterfiets om over het meer te racen.

Je vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Ohrid. Op de luchthaven staat er een busje voor je klaar om je naar Vila Kaj Laki te brengen.

Over Vila Kaj Laki

Vila Kaj Laki ligt op zo’n 17 kilometer afstand van het centrum van Ohrid. Ohrid is een gezellige stad met prachtige kerken en een oude burcht bovenop de heuvel.

Het appartementencomplex ligt aan de weg richting een klooster. Het klooster is prachtig om te zien (op een klif boven het meer) en bij het klooster vind je ook de bronnen die het meer van Ohrid voeden.

Het water komt vanuit het Prespa meer door de bergen van het Galicia Nationaal Park weer boven bij het Sveti Naum klooster. Doordat het water door de bergen heeft gestroomd, is het helemaal gezuiverd en glashelder. Je kunt het zelfs drinken!

Omdat je in een appartement verblijft kun je natuurlijk zelf koken. Veel leuker is het om kennis te maken met de traditionele Macedonische keuken. De vele vleesgerechten worden klaargemaakt op een rooster boven houtskool. Daarnaast zijn er heerlijke salades met verse Macedonische fetakaas. Probeer ook de uitstekende Macedonische wijn.

Ligging Vila Kaj Laki

Trpejca

Boek hier de beste aanbieding: