Hotel-Restaurant Ie-Sicht in Oudega, Friesland

Aan de rand van het Friese dorpje Oudega direct aan de Wijde Ee staat 3 sterrenhotel Hotel Restaurant Ie-Sicht, wat betekent: uitzicht over de Ee. En daarmee is niets te veel gezegd, want hier heb je inderdaad een prachtig uitzicht over het water. Het hotel grenst aan Nationaal Park De Âlde Feanen en is daarmee een uitstekende uitvalsbasis voor watersportliefhebbers, maar ook voor fietsers. Pak je koffers maar in, we gaan naar Friesland!

Ligging van Hotel-Restaurant Ie-Sicht en bezienswaardigheden

Ligging van Hotel-Restaurant Ie-Sicht

Hotel-Restaurant Ie-Sicht ligt aan de rand van Oudega in Friesland. Op 3 kilometer afstand van het hotel ligt Eernewoude (Fries: Earnewâld), waar watersportliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Ook het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Âlde Feanen is hier. In De Âlde Feanen vind je een enorme variatie aan landschappen. Er komen meer dan 450 verschillende planten voor en er broeden ruim 100 soorten vogels. En wist je dat al het water in De Âlde Feanen gelijk staat aan 425 ijsbanen bij elkaar?

Ook Earnewâld zelf is een aanrader. Dit is een watersportdorp bij uitstek en het is vaak ook het eerste dorp waar in de winter toertochten op natuurijs geschaatst worden. Leuk weetje: pas na de Tweede Wereldoorlog werd voor het eerst een weg aangelegd naar het afgelegen dorp.

Oudega in de winter in Friesland

Zin in een dagje shoppen? Binnen 15 minuten ben je in Drachten, dat na Leeuwarden de grootste Friese plaats is. Bijzonder in het winkelcentrum is het carillon, op de plek waar vroeger de ophaalbrug over de Drachtster Compagnonsvaart was. Moe geworden van het slenteren door het centrum? Dan kun je terecht in het sfeervolle grandcafé-restaurant ‘t Smelnehûs, waar tot 1972 het gemeentehuis van Drachten gevestigd was.

Ben je met kinderen op pad? Dan is de Naturij een echte aanrader. Dit is de grootste kinderboerderij van het noorden, waar jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers op afkomen. Er zijn hier verschillende dieren, waaronder jonge geitjes waarmee je kunt knuffelen.

Wellness

Het hotel beschikt over een sauna en een jacuzzi waar je als gast gratis gebruik van kunt maken.

Verzorging

Restaurant van Hotel-Restaurant Ie-Sicht

Je kunt bij Hotel-Restaurant Ie-Sicht kiezen uit 3 verschillende arrangementen. Zo is er een 4-daags halfpension-arrangement, waarbij je ‘s ochtends in het restaurant terechtkunt voor een heerlijk ontbijt en ‘s avonds voor een uitmuntend 3-gangendiner.

Of kies voor het 3-daagse Diner-arrangement, met 2 keer een uitgebreid ontbijtbuffet en 1 keer een 3-gangen diner. Tenslotte kun je ook voor een logies-met-ontbijt-arrangement kiezen, waar je een miniflesje Beerenburg of Fries presentje bij krijgt.

Eten en drinken

Terras van Hotel-Restaurant Ie-Sicht

Het hotel beschikt over een sfeervol à la carte-restaurant waar je heerlijk kunt dineren. Maar er is ook een café-gedeelte waar je terechtkunt voor een kopje koffie. Buiten is een terras waar je een prachtig uitzicht hebt over de Wijde Ee.

Faciliteiten

Er is gratis draadloos internet door het hele hotel en gratis parkeergelegenheid voor je auto. Verder is het mogelijk om (elektrische) fietsen te huren. Je viervoeter is hier helaas niet welkom.

Hotelkamer

Hotelkamer van Hotel-Restaurant Ie-Sicht

Er zijn 20 hotelkamers die standaard voorzien zijn van vloerbedekking, radio, televisie, een koelkast, een bureau, een zithoek, een wekker, gratis draadloos internet en een badkamer met douche en toilet. Er zijn geen kamers speciaal voor mindervaliden.

Ligging Hotel-Restaurant Ie-Sicht

Hegewarren 1
9216 XR Oudega Gem Smallingerlnd

Boek hier de beste aanbieding: