Colosseum in Rome, Italië

Faciliteiten

Verzorging

  • logies en ontbijt

Eten en drinken

  • bar
  • restaurant

Overige faciliteiten

  • airco
  • lift
  • receptie (24 uur)
  • terras
  • wifi

Heb jij altijd al naar de eeuwige stad Rome gewild? Dan is nu je kans! Voor maar 199 euro ga vlieg jij naar Rome en verblijf je daar in een hotel in hartje centrum. Je gaat in december: in de zomer is Rome veel te heet en in het voor- en najaar wordt de stad overspoeld met toeristen. In december is Rome in kerstsfeer en zie je overal mooie kerstverlichting. Erg romantisch!

Je verblijft in hotel Portamaggiore. Dit is een 3 sterren hotel dat middenin het centrum ligt, tegenover de beroemde stadspoort Porta Maggiore (en daar is het hotel ook naar vernoemd). Vanaf hier kun je lopend naar de bezienswaardigheden maar ook het treinstation Termini en metrostation Manzoni liggen om te hoek.

Over Rome

Ik vind Rome de mooiste stad waar ik ooit geweest ben. Als je door de Romeinse straten wandelt krijg je het gevoel alsof je 2000 jaar terug in de tijd gaat. Naar de tijd van de gladiatorengevechten en de tijd van de keizers. In Rome is zoveel te zien en te doen dat je hier weken zou kunnen doorbrengen, zonder alles gezien te hebben!

Pizza
Van al dat vechten krijg je ook honger

Als je in Rome bent, ga je natuurlijk naar Vaticaanstad. Vaticaanstad is hoort niet bij Italië, maar is de kleinste zelfstandige staat ter wereld. Hier is de Rooms-Katholieke kerk gevestigd en de staat wordt geleid door de paus.

Paus Francis
Paus Francis komt je persoonlijk begroeten

De bekendste bezienswaardigheid in Rome is het Colosseum. Dit was het grootste amfitheater van het Romeinse rijk! Aan de bouw van dit kolossale theater werd begonnen in het jaar 72 na Christus en het bouwwerk werd voltooid in het jaar 80.

Er was ruimte voor meer dan 50.000 toeschouwers. Om in de zomer niet in de bloedhitte te zitten, werd er een canvas zonnescherm opgetrokken over het theater. Om dit scherm op te trekken waren er maar liefst 1000 mannen nodig!

Natuurlijk is er nog veel meer te zien, maar dat moet je zelf maar ontdekken tijdens je verblijf in de eeuwige stad!

Trevi fontein in Rome, Italië
Niet de hooligan gaan uithangen bij de Trevi fontein

Ligging Hotel PortaMaggiore

Piazza di Porta Maggiore 25
00185 Roma