Het meer van Ohrid en de St. Jovan Kaneo kerk in Macedonië

Ben je op zoek naar een goedkope vakantie? Ga dan naar het prachtige Macedonië. Hier liggen de prijzen ontzettend laag en kun je aan het meer van Ohrid een supervakantie beleven!

Voor slechts 259 euro per persoon verblijf je in Hotel Desaret. Hotel Desaret is een 3 sterren hotel direct aan het meer van Ohrid in het plaatsje Peštani.

Over Peštani

Peštani is een rustig plaatsje in de schitterende natuur op slechts 20 minuten rijden vanaf Ohrid. Ohrid is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden. Ooit zouden hier 365 kerken hebben gestaan! De stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Er zijn vele oude kerken die je kunt bekijken en als het rustig is krijg je vaak spontaan een rondleiding. Kleding met lange mouwen en lange broeken of rokken zijn hier niet nodig als je een kerk bezoekt: iedereen is welkom en de beheerders van de kerk dragen in de warmte ook gewoon korte kleding.

Over hotel Desaret

Je verblijft op basis van logies en ontbijt, dus elke dag staat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar. Verblijf op basis van halfpension is ook mogelijk, dan kun je elke avond aanschuiven bij het diner.

De kamers van hotel Desaret beschikken over onder andere een televisie, een telefoon, een balkon met zitje en een badkamer met douche en toilet.

Het hotel beschikt over een zwembad met een zonneterras. Op het terras staan comfortabele ligbedjes en parasols. Vanuit het hotel heb je een prachtig panoramisch uitzicht over het meer en kun je zelfs Albanië zien! Natuurlijk kun je ook een duik in het meer nemen. Het water is schoon en heerlijk verkoelend.

In de openbare ruimtes van het hotel kun je gebruik maken van gratis wifi.

Dobberende boot in het meer van Ohrid, Macedonië

Het water in het meer is kristalhelder

In de omgeving

Op ongeveer 15 kilometer ligt het klooster van Sveti Naum. Dit klooster is gebouwd aan het meer en bevindt zich dichtbij de bronnen die het meer van Ohrid voeden. Het klooster is prachtig en zeker een bezoekje waard.

Sveti Naum klooster bij Ohrid, Macedonië

Het prachtige Sveti Naum klooster dat vlakbij Ohrid ligt

Bij het klooster ligt een camping die zo uit de Sovjettijd lijkt te zijn gekomen. Hier vieren de Macedoniërs hun vakantie.

Als je voorbij de camping wandelt kom je bij een klein kerkje uit waar kristalhelder water in een gat in de grond stroomt. Toen ik hier voor het eerst kwam, werd het vooral bezocht door de beesten uit het bos en lag er overal dierenpoep. Tegenwoordig leggen de bootjes die naar de bronnen varen hier aan en zijn er veel toeristen.

Waterbron in Macedonië

Je kunt zelf het schone heldere water door je handen laten glippen

Als je verder wandelt kom je uit in het bos waar eigenlijk geen toerist komt. Hier vind je de echte bronnen van het meer. Het water wordt door de bergen gezuiverd en komt hier omhoog. Het water is drinkbaar. Hier is het wondermooi! Heel rustig en het water ziet er kalm uit. Omdat het water zo helder is zie je alle waterplanten.

Met een bootje kun je ook naar de bronnen varen. De boot kan niet zover komen als dat je te voet kunt komen, maar ook dit is een mooie tocht. Omdat de bronnen beschermd zijn mogen er alleen roeiboten over de rivier varen. Door een sterke gids word je stroomopwaarts geroeid.

Lekker en goedkoop eten en drinken

Wist je dat je heerlijk kunt eten in Macedonië en dat er heerlijke wijn wordt gemaakt? Probeer verschillende gerechten. Je hebt veel keuze uit vleesgerechten die allemaal met de hand worden gemaakt en worden gebraden boven een vuur van houtskool. Alles komt dus direct van de bbq!

De prijzen zijn erg laag  en zeker buiten het toeristische Ohrid heb je de hele tafel gevuld met eten voor slechts 10 euro. Voor een fles wijn betaal je (afhankelijk van de wijn) ongeveer 8 euro per fles.

Ligging Hotel Desaret

Peshtani