Hotel Bismarckhöhe in Tecklenburg, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

In het middeleeuwse stadje Tecklenburg in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen vind je het kleine 3 sterrenhotel Hotel Bismarckhöhe. Vanaf hier ben je in een halfuur in Münster en Osnabrück, als je zin hebt in een dagje shoppen of cultuursnuiven.

Tecklenburg wordt ook wel ‘het balkon van het Münsterland’ genoemd. En als je vanaf parkeerplaats Münsterlandblick over het heuvelachtige gebied uitkijkt, begrijp je waarom.

7,2 op Zoover

3 sterrenhotel Hotel Bismarckhöhe krijgt een 7,2 op Zoover, vanwege het vriendelijke personeel, het uitgebreide ontbijt en de mooie omgeving.

Ligging van Hotel Bismarckhöhe

Tecklenburg in Duitsland

Hotel Bismarckhöhe is gelegen in Tecklenburg, een stadje met een schilderachtig middeleeuws centrum met veel vakwerkhuizen. Ook de ruïne van het kasteel met openluchttheater is de moeite van een bezoek waard. Net als de Bismarcktoren, vanaf waar je op een heldere dag een prachtig uitzicht hebt over het Münsterland. Dankzij de verschillende wandelpaden die grenzen aan het hotel kunnen ook wandelliefhebbers hier hun hart ophalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Hermannsweg, die in volle lengte door het Teutoburgerwoud loopt? Dit pad wordt niet voor niks een van de mooiste wandelpaden van heel Duitsland genoemd.

Teutoburgerwoud in Duitsland

Verder vind je in Tecklenburg de Tecklenburg-spa, een wellnessresport met een Kneipp-zwembad, aangelegde tuin, kruidentuin en een petanquebaan. Verder vind je er waterkasteel Haus Marck en het poppenmuseum met een van de mooiste poppencollecties van Noord-Rijnland-Westfalen. In dit museum kun je ook terecht als je meer wilt weten over de geschiedenis van de regio.

Vakwerkhuis in Tecklenburg, Duitsland

Waar Tecklenburg echter vooral om bekendstaat, zijn de heksenverhalen. Zo vind je in de Stadtkirche een plaquette ter nagedachtenis aan de Nederlandse arts Johan Weger (Johannes Wier), die als een van de eersten protesteerde tegen de heksenvervolging in zijn tijd. Dames die ervan verdacht werden een heks te zijn, werden zonder pardon op de brandstapel gegooid of ze moesten de zogeheten waterproef doorstaan. Als ze verdronken nadat ze in het water waren gegooid, was dat het bewijs dat ze geen heks waren. Bleven ze drijven, dan bewees dat dat ze wel een heks waren en werden ze alsnog veroordeeld.

Verzorging

Je verblijft bij het hotel op basis van halfpension. Iedere ochtend staat er een  uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar en ’s avonds schuif je aan voor een 3-gangendiner.

Eten en drinken

Restaurant van Hotel Bismarckhöhe in Tecklenburg, Noordrijn-Westfalen, Duitsland

In het hotel is een restaurant waar je kunt genieten van gerechten die sterk beïnvloed zijn door de Amerikaanse keuken. De chef-kok heeft namelijk diverse interessante recepten meegebracht van zijn reizen in de VS. Dit maakt het restaurant uniek in de regio.

Faciliteiten

Het hotel ligt aan meerdere wandelpaden en voor golfliefhebbers is er een golfbaan op loopafstand. Verder is er gratis parkeergelegenheid en gratis draadloos internet. Ook je trouwe viervoeter is van harte welkom.

Hotelkamer

Je hotelkamer is voorzien van een tv en een moderne badkamer.

Ligging Hotel Bismarckhöhe

Am Weingarten 43
49545 Tecklenburger Land

Boek hier de beste aanbieding: