Over Griekenland

De beste reistijd voor Griekenland is van april tot oktober. Je kunt dus in zowel de meivakantie, de zomervakantie als de herfstvakantie goed op vakantie naar Griekenland. Populaire bestemmingen zijn Kreta, Kos, Lesbos en Corfu maar ook de andere eilanden zijn absoluut een bezoekje waard.

Zo is een van onze favoriete eilanden Kefalonia. Kefalonia is een van de grootste eilanden van het land en ligt in het noordwesten. Kefalonia behoort tot de Ionische eilanden, waar ook Corfu tot behoort. Kefalonia is een groen eiland en heeft een prachtige natuur met hoge bergen, bossen en veel bloemen en kruiden waardoor het er heerlijk ruikt. De gietenkaas en honing die van het eiland komen zijn beroemd vanwege de verrukkelijke smaak van verse kruiden die door de geiten en bijen genuttigd worden.

In Griekenland vind je alle soorten accommodaties: van eenvoudige hotels en appartementen die worden gerund door vriendelijke families tot grote luxe resorts met tig zwembaden, glijbanen en een hagelwitzandstrand. Ook kun je en mooie stedentrip maken naar de hoofdstad van het land: Athene. Athene staat natuurlijk bekend om haar eeuwenoude geschiedenis en de wereldberoemde Akropolis. Deze mooie stad is absoluut een bezoekje waard!