We hebben weer een goedkope vliegticket deal voor je gevonden! Voor slechts 91,75 euro vlieg je van Amsterdam Schiphol naar Madrid en weer terug.

Madrid is misschien niet de eerste stedentrip bestemming waar je aan denkt in Spanje. De meeste toeristen gaan naar Barcelona, Valencia of Sevilla maar Madrid wordt vaak overgeslagen. Onterecht want het is een prachtige stad met tal van bezienswaardigheden!

Hotel in Madrid

Tijdens je stedentrip in Madrid moet je natuurlijk ook ergens overnachten. Een tweepersoonskamer in het centrum van Madrid boek je al vanaf 108 euro voor 4 dagen, voor de prijs hoef je het dus niet te laten! Dus hop hop naar Madrid! Bekijk alle hotels in Madrid

Over Madrid

Koninklijk Paleis van Madrid in Spanje

Een paar jaar geleden ben ik een week in Madrid geweest en zowel ik als mijn reispartner vonden het een geweldige bestemming en zouden zo nog een keertje heengaan. Madrid staat natuurlijk bekend om de wereldberoemde musea zoals het Prado museum (het nationale kunstmuseum met een schitterende en uitgebreide collectie) en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (dat een enorme schat aan moderne kunst huisvest).

Maar Madrid heeft nog veel meer te bieden, zoals het Koninklijk Paleis of Palacio Real (het grootste koninklijk paleis ter wereld) en het gezellige Plaza Mayor.

Flamenco voorstelling

Een echte aanrader om te bezoeken in Madrid is een Flamenco voorstelling. De Flamenco is de Spaanse nationale dans en komt voort uit de grote zigeunergemeenschap in het land. Er wordt vol passie gedanst, gezongen en muziek gemaakt. Je kunt diverse flamenco shows boeken, maar een van de beste en bekendste is de Corral de la Moreria.

Flamencoshow bij Corral de la Morería in Madrid, Spanje

Er worden twee zittingen op een avond gehouden: bij de eerste is het diner en een fles wijn inbegrepen. Terwijl je geniet van een uitstekende maaltijd en dit wegspoelt met een lekker glas wijn stapt de band het podium op. Deze bestaat uit twee gitaarspelers, drie zangers en natuurlijk de flamenco dansers. De voorstelling inclusief diner is niet goedkoop (vanaf 95 euro) maar was het voor ons meer dan waard.