Een roadtrip door het westen van Amerika is voor veel mensen een droomreis. Met een prijs van slechts 1329 euro is een rondreis ineens veel betaalbaarder!

Ik heb zelf een rondreis door het prachtige westen van de Verenigde Staten mogen maken en het was de mooiste reis die ik ooit gemaakt heb!

Deze reis is inclusief

  • Vlucht vanaf Amsterdam, Brussel Zaventem of Düsseldorf naar Los Angeles.
  • Huurauto
  • Hotels
  • Alle belastingen
  • Wegenboek
  • 23 kilo ruimbagage

Dagprogramma

Dag 1: je vliegt vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Los Angeles

Dag 2: breng je dag door in Los Angeles of Hollywood met de iconische Hollywood letters. Deze zie je het beste vanaf het Griffith Observatory. Loop over de Walk of Fame of ga shoppen. Genoeg te doen!

Hollywood bord in Los Angeles, Verenigde Staten

Het beroemde bord

Dag 3: Palm Springs. Palm Springs ligt zo’n 150 kilometer ten oosten van Los Angeles en is een stadje middenin de woestijn. Omdat het in de woestijn ligt, is het er altijd zonnig en warm. Het is een toeristisch stadje waar je uitstekend kunt golfen. Er wonen veel homo’s en in november wordt er een Pride festival gehouden.

Een golfbaan in Palm Springs, Verenigde Staten

Als je hier gaat golfen heb je een bijzonderder uitzicht dan in Nederland

Dag 4: Grand Canyon. Vandaag zie je één van de hoogtepunten van je reis: de Grand Canyon! Deze gigantische kloof is maar liefst 445 kilometer lang. Je kunt hier prachtige wandelingen maken (neem wel genoeg water en voedsel mee) of met een helikopter over de kloof vliegen (omdat de kloof zo groot is, is een helikoptervlucht echt een aanrader).

Cape Roya in de Grand Canyon, Verenigde Staten

Adembenemend uitzicht

Dag 5: Lake Powell. Dit kunstmatige meer ligt op de grens van de staten Utah en Arizona en heet zich gevormd achter een dam in de Coloradorivier. Iets ten zuiden van het meer ligt Horseshoe Bend: een kronkel in de vorm van een hoefijzer die er echt adembenemend uitziet!

Horseshoe Bend in Arizona, Verenigde Staten

Helemaal uitgesleten door de eeuwen heen

Dag 6: Bryce Canyon. Bryce Canyon national park. Hier valt je mond open van het prachtige uitzicht en de indrukwekkende pilaren die zich hebben gevormd door duizenden jaren van erosie, regen en sneeuw. Er is ook een natuurlijk gevormde boog die door erosie steeds dunner wordt en uiteindelijk zal instorten.

Bryce Canyon National Park in de Verenigde Staten

Bekijk de pilaren in Bryce Canyon

Dag 7: Zion National Park. Zion is in Nederland misschien iets minder bekend, maar ook dit nationale park is adembenemend mooi. Sowieso zie je nergens ter wereld zoveel afwisseling in het landschap als in het westen van Amerika. Maak een wandeling door de kloof en langs de watervallen terwijl je overal eekhoorntjes ziet.

Zion National Park in de Verenigde Staten

Wandel door de kloof

Dag 8: Las Vegas baby! Ga gokken, rij over de strip, ga op de foto met het Las Vegas bord, woon een concert van Celine Dion bij… In Las Vegas is het altijd feest. Ooh en vergeet niet te trouwen in een van de trouwkapelletjes. Huur Elvis in als je getuige!

Las Vegas bord en The Strip op de achtergrond in de Verenigde Staten

Het beroemde Las Vegas bord

Dag 9: Death Valley. Death Valley is de heetste plek op aarde. Toen ik er in juni was, was het maar liefst 52 graden! In 2013 werd een temperatuur van 58,3 gemeten. De hoogste temperatuur ooit!

Ondanks deze extreme temperaturen leven er dieren in Death Valley. Het zijn dieren die zich hebben aangepast aan de hitte en die vooral ’s nachts actief zijn. Bezienswaardigheden zijn Bad Water Basin en Scotty’s Castle.

Death Valley National Park in de Verenigde Staten

Neem genoeg water mee 😉

Dag 10: Yosemite National Park. Yosemite is een park van ongekende schoonheid. Er zijn prachtige watervallen, een gigantische rots waar een stuk van afgebroken is en die je kunt beklimmen (met de toepasselijke naam Half Dome) en je kunt hier de Giant Sequoia bekijken: de grootste boom ter wereld. In het Nederlands worden ze ook wel Mammoetboom genoemd.

General Sherman Tree in Sequoia National Park, Verenigde Staten

Dit is de grootste boom ter wereld

Dag 11: San Francisco. Ik vind San Francisco de fijnste stad van de Verenigde Staten. Er hangt een gezellige, fijne sfeer. Er zijn tal van bezienswaardigheden, waarvan de Golden Gate Bridge en Alcatraz de bekendste zijn. Boek je tour voor Alcatraz ver van tevoren, het liefste als je nog thuis in Nederland bent, want het is vaak weken van te voren al uitverkocht.

Een Cable Car met in de verte Alcatraz in San Francisco, Verenigde Staten

Maak een ritje in een Cable Car op weg naar Alcatraz

Dag 12: nog een dag in San Francisco. Ga naar Castro, de homowijk of proef wijn in Napa Valley. Maak zeker een boottocht door de baai en vaar onder de Golden Gate Bridge door. Bezoek één van de indrukwekkende musea. Als je veel wilt zien in San Francisco koop dan een San Francisco City Pass.

Golden Gate Bridge in San Francisco, Verenigde Staten

Dit wil je toch niet missen?

Dag 13: Pacific Coast Highway. Dit wordt ook wel de mooiste route ter wereld genoemd! Je rijdt langs de zee en de bergen, door de schitterende natuur. Onderweg kun je Hearst Castle bezoeken. Dit kasteel van mediamagnaat William Randalph Hearst werd gebouwd aan het begin van de twintigste eeuw in het dorpje San Simeon.

Boven op de berg verrees een gigantisch paleis dat bijna altijd (behalve toen ik er was) boven de zeemist uitsteekt en zo een prachtig uitzicht over het landschap biedt. Hearst was een kunstverzamelaar en tijdens een tour door zijn kasteel krijg je zijn indrukwekkende verzameling te zien.

Mist bij het zwembad van Hearst Castle in de Verenigde Staten

Ik had net pech, maar normaal gesproken is het niet zo mistig

In San Simeon kun je ook zeeolifanten zien! De beesten liggen op een strandje en je ruikt ze eerder dan dat je ze ziet. Het zijn prachtige beesten die met elkaar stoeien, over het strand hobbelen en slapen.

Dag 14: Vandaag moet je helaas weer naar huis. Afhankelijk van je vluchttijd kun je nog gave souvenirs shoppen. Je levert de auto in op de luchthaven en vliegt naar huis!