Als dit toch geen super aanbieding is: een Fly Drive naar Canada voor maar 399 euro in het hoogseizoen! Je vertrekt op 4 juli naar deze stad in Ontario en op het vliegveld staat een mooie huurauto voor je klaar.

Deze optie is voor een duur van 7 dagen, maar je kunt er ook voor kiezen om je reis voordelig uit te breiden zodat je een grote roadtrip door Canada kunt maken: de keuze is aan jou! Ik zou alleen niet te lang twijfelen, want reizen voor deze prijzen in het hoogseizoen zijn vaak snel weg.

Zien en doen in Canada

In Canada is ontzettend veel te zien en te doen. Het land staat natuurlijk bekend om zijn prachtige natuur en de indrukwekkende wildlife. Toen mijn ouders met een camper door Canada trokken, konden ze de deur niet uit vanwege de beren die om het voertuig liepen!

Toronto is de grootste stad van Canada met maar liefst 2,6 miljoen inwoners. De stad heeft een indrukwekkende Skyline met natuurlijk de CN Tower (met een hoogte van 553 meter) als stralend middelpunt. Toronto heeft vele toonaangevende musea en ik raad je ook een bezoekje aan het Distillery District aan. Het Distillery District is de historische wijk van Toronto en je vindt er naast prachtige oude gebouwen ook veel restaurants, cafés en boetiekjes.

Niagara watervallen

Vanaf Toronto is het maar een uurtje rijden naar de wereldberoemde Niagara watervallen op de grens van de Verenigde Staten en Canada. Natuurlijk moet je dit natuurwonder bewonderen! Vanaf beide kanten van de grens heb je een prachtig uitzicht op de watervallen, maar je kunt er ook voor kiezen om met een boot over de Niagara rivier te varen.

Aan de Canadese kant kun je met de Hornblower en aan de Amerikaanse kant met de Maid of the Mist; wat een geweldige namen voor een boot 🙂 Zo kun je super dichtbij de watervallen te komen. Gelukkig worden er regenponcho’s uitgedeeld, want je wordt zeker nat!

Maid of the Mist bij de Niagara watervallen

Dichterbij de waterval kun je haast niet komen

Kasteel per boot

Op ongeveer 2,5 uur rijden van Toronto, vind je het stadje Gananoque (probeer dat maar eens uit te spreken!). Vanuit dit stadje kun je prachtige boottours maken naar de 1000 eilanden in de Sint Lawrence rivier. Je kunt dan ook een stop maken bij Boldt Castle, een kasteel dat je alleen per boot kunt bereiken.

Wat er nog meer te zien is in het oosten van Canada kun je in levende lijve zien als je deze gave aanbieding boekt 😀