Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel, Gelderland

Midden in de Gelderse vallei vind je het prachtige Landgoed Ruwinkel, dat de ideale uitvalsbasis vormt voor allerlei leuke uitjes in de omgeving. Wil je wandelen, fietsen of heb je meer zin in een leuke dagtrip? Hier kan het allemaal.

Landgoed Ruwinkel: 8,7 op Zoover

Landgoed Ruwinkel krijgt een 8,7 op Zoover en heeft in 2019 zelfs de felbegeerde Zoover Silver Award gewonnen. Wat gasten aan de accommodatie waarderen, is de ligging, de service en de kwaliteit van hun verblijf.

Ligging en bezienswaardigheden

Landgoed Ruwinkel ligt in het Gelderse Scherpenzeel, midden in het geografische hart van Nederland. Het is een prima uitvalsbasis voor dagtrips naar bijvoorbeeld Utrecht en Amersfoort aan de ene kant en Arnhem aan de andere kant. Ga bijvoorbeeld een dag aapjes kijken in Dierenpark Amersfoort of Ouwehands Dierenpark in Rhenen. 

Pyramide van Austerlitz in Gelderland

Maar ook de Pyramide van Austerlitz is de moeite van een bezoek waard. Wist je dat deze nog uit de tijd van Napoleon stamt? Maar je kunt ook heerlijk wandelen door de bossen in de omgeving, om daarna met een heerlijk koud biertje of glaasje fris bij te komen op het gezellige terras aan de voet van de piramide. De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin, of in het lunapark met onder andere een treintje, botsauto’s en een zweefmolen.

Of bezoek het romantische Kasteel Renswoude uit 1654 in het nabijgelegen plaatsje Renswoude. Het is elk jaar weer het decor van veel bruidsreportages. In en rondom het kasteel vind je nog meer rijksmonumenten, zoals de kasteelboerderij, het Grand Canal (een prachtig aangelegd watergebied), de duiventil en het oude theehuis.

Zwembad

Zwembad van Landgoed Ruwinkel

Je vindt op het terrein van Landgoed Ruwinkel een binnenzwembad en een kinderbad, dat eveneens binnen is. Zo kun je bij mooi én minder mooi weer altijd genieten van een frisse duik. 

Eten en drinken

Bij Bread & Breakfast ontbijt je met heerlijke lokale lekkernijen uit de Gelderse vallei en ‘s avonds kun je naar Pannenkoekenboerderij Grietje of Juffrouw Tok Scherpenzeel. Specialiteit: Kip Piri Piri. Om je vingers bij af te lukken. Er is ook een snackbar en het is mogelijkheden om maaltijden af te halen, zodat je ze in je eigen verblijf kunt opeten.

Speeltuin van Landgoed Ruwinkel

Faciliteiten

Je hebt de beschikking over gratis wifi en 1 parkeerplaats naast je huisje. Verder is er tegen betaling een wasserette beschikbaar. Ook is het mogelijk om tegen betaling een fiets te huren, te minigolfen of te tennissen (binnen). Je kunt gratis gebruikmaken van de tafeltennistafel, dus vergeet niet je batjes en balletjes mee te nemen!

Bungalows en chalets

Bungalows van Landgoed Ruwinkel

Bij Landgoed Ruwinkel kun je kiezen uit een verblijf in een bungalow of een chalet voor 2, 4 of 6 personen. Ze zijn allemaal voorzien van moderne gemakken, zoals een keuken met magnetron, gaskookplaat, vaatwasser, koelkast en faciliteiten om koffie en thee te zetten.

Een van de bungalows heeft zelfs een Xbox Kinect en een jacuzzi. Zo kun jij heerlijk tot ontspanning komen in het warme water, terwijl je kinderen zich vermaken met een potje gamen.

Interieur van bungalow van Landgoed Ruwinkel

Ligging Landgoed Ruwinkel

Ruwinkelseweg 11
3925 MC Scherpenzeel