Heb jij begin volgend jaar 4 maanden de tijd om de hele wereld over te varen? Voor 11.199 euro stap je aan boord van de MS Magellan (3 sterren)! Nou is die 11.199 euro voor velen van ons nogal een bedrag… In mijn spaarvarken zit helaas niet zoveel 😀 maar toch is het fijn om weg te dromen bij een wereldcruise, zeker als je de bestemmingen ziet die het schip aandoet!

De wereldreis in het kort

Je begint in Amsterdam, fijn dicht bij huis. Je scheept ’s avonds om 21.00 uur in en vaart in een paar dagen naar de Azoren. Je hebt de hele dag in Ponta Delgada (de hoofdstad van de Azoren) waarna je koers zet richting Barbados. Je maakt vervolgens een paar stops in Curacao en Aruba en vaart door het Panamakanaal. Daarna is het tijd om, na een stop in Alcapulco (Mexico), de evenaar over te varen.

Op naar Frans-Polynesië! Klinken de bestemmingen Nuku Hiva, Papatee en Bora Bora je niet exotisch in de oren?

Je passeert de datumgrens en vaart door richting Nieuw-Zeeland waar je stopt in Auckland en hoofdstad Wellington. Daarna ga je naar buurland Australië, waar je 2 dagen in Sydney doorbrengt. Je vaart langs de kust van Australië omhoog en maakt diverse stops, waaronder bij het wereldberoemde Great Barrier Reef.

Het Great Barrier Reef biedt de meest prachtig gekleurde koralen, vissen en zeeschilpadden
Het Great Barrier Reef biedt de meest prachtig gekleurde koralen, vissen en zeeschilpadden

Op dag 63 kom je aan op het eiland Komodo in Indonesië: het natuurlijke habitat van de beschermde Komodovaraan. Deze indrukwekkende beesten kunnen wel 3 meter lang worden en zijn dol op (mensen)vlees! Als ze je bijten spuiten ze een soort gif in, waardoor de wond open blijft en je doodbloedt als je niet snel wordt behandeld in het ziekenhuis.

Als je de tocht naar Komodo hebt overleefd, vaar je via de Indonesische eilanden Bali en Java over de evenaar naar het noordelijk halfrond richting Brunei. Brunei is een klein staatje dat superrijk is door de olie in de grond. Het land is streng islamitisch en alcohol wordt er niet verkocht.

Nu gaan de dagen snel: je maakt talloze stops in Azië en vaart door richting het Arabisch schiereiland. Je gaat naar het prachtige Luxor in Egypte en Petra in Jordanië. Je doorkruist het Suez Kanaal en vaart door naar Israël. Helaas is je cruise al bijna ten einde: je gaat nog naar Malta, Lissabon (een superleuke stad!) en Londen om vervolgens weer aan te meren in het Amsterdam. Na deze 121 dagen ben je heel wat ervaringen rijker en ben je op de prachtigste plekken ter wereld geweest. Ik ben jaloers!