Het meer van Ohrid en de St. Jovan Kaneo kerk in Macedonië

Macedonië is een prachtig land en absoluut het bezoeken waard. Ik ben er zelf meerdere keren geweest en het is mijn favoriete Balkan land! Macedonië is niet alleen heel mooi, het is ook nog eens heel goedkoop. Vanaf slechts 149 euro kun je er 8 dagen naartoe en verblijf je in een 3 sterren hotel.

Een excursiepakket van 99 euro is optioneel en geeft je 4 bijzondere dagtours, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een auto te huren. Met een huurauto heb je alle vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt.

Het verkeer in Macedonië is rustig en de wegen zijn over het algemeen goed. Kijk er niet raar van op als je mensen met paard en wagen of op omgebouwde grasmaaiers ziet rondrijden!

Over Ohrid

Ohrid is de bekendste toeristische plaats in Macedonië, naast hoofdstad Skopje. In het stadje zouden volgens de overleveringen ooit 365 kerken hebben gestaan en kon je dus elke dag van het jaar naar een andere kerk. Tegenwoordig staan er een stuk minder kerken, maar zijn er nog genoeg honderden jaren oude gebedshuizen die een bezoek meer dan waard zijn.

Ohrid ligt aan het meer van Ohrid, één van de oudste en diepste meren van de Balkan. Het vormt de grens tussen Albanië en Macedonië. Met een boot kun je mooie tochten over het meer maken en zie je de stad vanaf het water.

Sveti Naum klooster

Maak zeker een uitstapje naar het Sveti Naum klooster. Bij het klooster vind je de bronnen die het meer van Ohrid voeden. Het water is kristalhelder omdat het gefilterd is door de bergen en je kunt het drinken.

Sveti Naum klooster bij Ohrid, Macedonië

Het prachtige Sveti Naum klooster dat vlakbij Ohrid ligt

Je kunt naar de bronnen varen met een bootje (zeker een aanrader!), maar je kunt er ook voor kiezen om te wandelen. Als je gaat wandelen (een kleine kilometer lopen) kom je bij de bronnen waar de boot niet kan komen en het is hier een stuk rustiger dan bij de bronnen waar de bootjes kunnen komen.

Goedkoop eten

In Macedonië moet je gewoon uitgebreid uit eten gaan. Het is super goedkoop (in Ohrid wel flink duurder dan in de rest van het land vanwege de vele toeristen, maar zelfs dan is het prima te betalen) en voor een tientje heb je de hele tafel volstaan. De uitstekende Macedonische wijnen maken je diner af!

Deze reis wordt beoordeeld met een 7,9. Prima dus!

Ligging Excursiereis Macedonië

Партизанска 8
6000 Ohër

Boek hier de beste aanbieding: