Meer van Ohrid in Macedonië

Een super aanbieding! Dit 3,5 sterren hotel in Macedonië is beoordeeld met een 9,3 en kost slechts 207 euro voor 8 dagen.

Je verblijft in hotel Villa Pestani aan het meer van Ohrid in Macedonië. Dit is een heerlijk gemoedelijk hotel in het vissersdorpje Pestani. Hier nog geen massatoerisme zoals in het nabijgelegen Ohrid, maar gewoon het simpele, lokale leven.

Je vertrekt op zaterdag 2 juli, maandag 4 juli of woensdag 6 juli en vliegt ’s ochtends vroeg vanaf Amsterdam Schiphol naar de luchthaven van Ohrid. Je bent mooi op tijd in je hotel en hebt dus nog de hele dag om te genieten!

Gratis excursie

Als je in Villa Pestani verblijft, wordt er een gratis excursie aangeboden: de eigenaar van het hotel heeft aan het meer een zomerhuisje waar hij zelf in de zomermaanden verblijft. De prachtige locatie van het huisje is alleen te bereiken per boot of per 4WD.

Met de boot vaar je hier ’s ochtends na het ontbijt naartoe. Het huisje heeft een grote tuin, een strandje aan het meer en een zwembad en je kunt er de hele dag heerlijk relaxen. Er is een traditionele lunch inbegrepen met ingrediënten uit eigen tuin. Gaaf he?

Meer van Ohrid

Het meer van Ohrid, waar Villa Pestani aan ligt, is één van de oudste en diepste meren van de Balkan. Het vormt de natuurlijke grens tussen Albanië en Macedonië, waarbij het grootste deel van het meer bij Macedonië hoort.

De grootste stad aan het meer is Ohrid en vroeger zouden er maar liefst 365 kerken in de stad hebben gestaan: een voor elke dag! Tegenwoordig zijn er geen 365 kerken meer, maar nog wel vele kerken met prachtige fresco’s die zeker een bezoekje waard zijn.

Sveti Naum klooster bij Ohrid, Macedonië
Het prachtige Sveti Naum klooster dat vlakbij Ohrid ligt

Een tochtje naar het klooster van Sveti Naum is ook zeker aan te raden. Vanuit het klooster heb je een prachtig uitzicht over het meer van Ohrid en kijk je naar Albanië. Dicht bij het klooster bevinden zich de bronnen die het meer voeden en dit water is kristalhelder. Je kunt met een roeibootje naar de bronnen of je kunt er zelf naartoe wandelen. Beiden zijn hartstikke leuk!

Als je gaat wandelen, kom je bijna niemand tegen en kom je bij de bronnen die direct uit de bergen komen. Het water is zo schoon dat je het kunt drinken!

Ligging Villa Pestani

Naum Ohridski
Pescani