Is het voor jou als shopaholic in hart en nieren de hoogste tijd om je slag te slaan in een voor jou nog onbekende stad? Maar ben je er nog niet uit wat jouw volgende bestemming wordt? We helpen je graag een eindje op weg. Van deze vijf steden, gewoon in Nederland, gaat jouw winkelhart ongetwijfeld harder kloppen! Hier kun je namelijk uitstekend shoppen: of je nu houdt van bijzondere, authentieke boetiekjes of liever je slag slaat bij grote ketens.

Hip en uniek in Amsterdam

Grachtenpanden in Amsterdam

Misschien trappen we hier een beetje open deuren in, maar in onze hoofdstad kun je natuurlijk uitstekend winkelen. Wie niet zo bekend is in Amsterdam denkt wellicht direct aan de bruisende Kalverstraat, of de chique P.C. Hooftstraat waar je waarschijnlijk vooral komt om de etalages te bekijken en BN’ers te spotten. Maar in deze stad is nog zoveel meer te ontdekken!

Struin bijvoorbeeld zeker eens rond door de 9 Straatjes: een authentiek stukje Amsterdam met schitterende panden aan smalle steegjes. In die panden vind je veel unieke boetiekjes, waar je de meest bijzondere items scoort.  Ook aan hippe eettentjes en cafés geen gebrek! Nou zijn er in onze hoofdstad zo ontzettend veel winkels te vinden dat overnachten in Amsterdam misschien wel een goed idee is. Zo mis je er geen een!

Authentiek Deventer

Centrum van Deventer in de zomer

Ook in Deventer kun je uitstekend uit de voeten als je vooral van bijzondere winkels houdt. Deze Hanzestad in Overijssel kent talloze pittoreske straatjes met uniek aanbod! Extra handig: dankzij het compacte centrum wandel je zo van het ene eind naar het andere. Sla vanuit de Korte en Lange Bisschopsstraat, waar je vooral de bekendere ketens vindt, de pittoreske zijstraatjes in en laat het avontuur beginnen!

Sla vooral de Walstraat niet over, in december het kloppende hart van het beroemde Dickens Festijn. Hier waan je je terug in de tijd, en kun je in charmante winkeltjes als een authentieke koffie- en theezaak, een brocante-winkel en een unieke woonwinkel je slag slaan. Na jouw shopsessie is het heerlijk uitpuffen op een van de terrassen aan de fantastisch mooie Brink.

Goud in Haarlem

Oude centrum van Haarlem in Noord-Holland

Deze historische parel in het westen des lands is al meerdere keren uitgeroepen tot de leukste winkelstad van Nederland en dat is natuurlijk niet voor niets! Voor de bekendere merken en grotere winkels moet je in straten als de Grote Houtstraat zijn, voor bijzondere vondsten in de Gouden Straatjes. In deze straten rond de Grote Markt vind je onder meer ambachtelijke studio’s, conceptstores, exclusief design en vintagewinkels. Dat wordt speuren naar die ene schat!

Ook buiten het winkelen om is Haarlem een stad waar je je uitstekend zult vermaken. Drink bier bij de brouwerij in de Jopenkerk, stap in een boot voor een rondvaart en kijk tijdens het winkelen goed om je heen om de vele monumenten te ontdekken.

Winkelen in Groningen

Uitzicht vanaf Forum Groningen met de Martinitoren in de verte

In het noorden van ons land is het bruisende Groningen een ideale bestemming voor de echte shopliefhebber. Het compacte centrum biedt voor ieder wat wils, van experimenteel tot luxe en van vintage tot merken. Extra pluspunt: de winkels zijn veelal in prachtige historische panden gevestigd. Houd je daar wel van? Wandel dan zeker door het A-Kwartier, waar de pakhuizen herinneren aan een ver verleden.

Jouw shopping spree combineren met een overnachting in een hotel in het centrum van Groningen? Uitstekend plan! Dan kan je ook het Groninger Museum bezoeken, ontdekken dat de cafés veelal geen sluitingstijd kennen en wellicht nog een mooie fietstocht maken door het groene ommeland!

Bourgondisch Den Bosch

Binnendieze in Den Bosch

Laten we Zuid-Nederland niet vergeten wanneer we het over de leukste winkelsteden van Nederland hebben. Den Bosch hoort namelijk absoluut in dit rijtje thuis! Ook hier geldt dat je vooral de charmante zijstraatjes van de wat grotere winkelstraten niet mag overslaan.

Shop bij hippe winkels zoals De Pijp Leer & Ambacht, waar, zoals de naam al doet vermoeden, op ambachtelijke wijze leren accessoires gemaakt worden, bezoek een echte designwinkel en neem af en toe pauze om je bij een van de vele cafés onder te dompelen in die echte Brabantse gezelligheid!