Malaga ligt aan de zonnige Costa del Sol in het zuiden van Spanje. Hier is het weer het hele jaar aangenaam en kun je ook in het najaar genieten van zon, zee en strand. En vergeet natuurlijk de heerlijke tapas en sangria niet!

Voor slechts 40 euro vlieg jij retour naar Malaga en kun je genieten van een welverdiende zonvakantie of een mooie rondreis.

Rondreis Andalusië

Malaga is de op één na grootste stad van Andalusië. Andalusië is een van de mooiste regio’s van Spanje met veel Moorse invloeden door de eeuwenlange bezetting van de Arabieren. Veel kerken werden in die tijd omgedoopt tot moskeeën en de sultans bouwden de meest prachtige gebouwen in de streek.

Verken Andalusië tijdens een mooie rondreis. Echte aanraders zijn:

Het Alhambra in Granada

Een gigantisch Moors paleis dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Sevilla

Flamenco jurken aan een balkon in Malaga, Spanje
Flamenco jurken aan een balkon

De hoofdstad van Andalusië en de bakermat van de Flamenco. Woon in Sevilla een Flamenco avond bij en geniet tijdens de voorstelling van traditionele Andalusische gerechten. Sevilla wordt ook wel een openluchtmuseum genoemd vanwege de vele bezienswaardigheden.

Cordoba

In 785 werd hier begonnen aan de bouw van een gigantische moskee en ook tegenwoordig is dit nog de op twee na grootste moskee ter wereld. In Cordoba heb je ook de vroegere Joodse wijk die zeker een bezoekje waard is. Hier vind je een van de drie overgebleven Spaanse synagogen.

Ronda

Oude stad van Ronda in Andalusië, Spanje
Spectaculair uitzicht op de kloof van Ronda

Deze stad heeft een spectaculaire ligging in de bergen. Over de kloof Tajo de Ronda (die de oude stad en de markt van elkaar scheidt) is in 1616 een brug gebouwd.

Cádiz

Cádiz is een havenstad die gebouwd is op een klein schiereiland. De stad heeft een prachtige haven en een indrukwekkende kathedraal.

Natuurlijk is er in Andalusië nog veel meer te zien! Boek nu je ticket voor slechts 40 euro en ontdek deze bijzondere Spaanse regio.