ARTS IN Hotel Conde Carvalhal in Funchal, Madeira, Portugal

Dit prachtige gerestaureerde herenhuis wordt beoordeelt met een 9: een tophotel dus! Het Arts in Hotel Conde Carvalhal biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het hotel ligt op slechts 750 meter van de historische binnenstad van Funchal.

Alle kamers hebben mooie houten vloeren, airco, een badkamer en een televisie. Sommige kamers hebben een goed uitgeruste keuken, zodat je zelf kunt koken. Je kunt in het hotel verblijven op basis van logies of op basis van logies en ontbijt.

Ga je Madeira verkennen met een huurauto? Dan kun je gratis parkeren bij het hotel. Voor mensen zonder huurauto biedt het hotel een shuttleservice van en naar het vliegveld aan.

Over Madeira

Madeira is een prachtig eiland op zo’n 700 kilometer afstand van de Afrikaanse kust. Het hoort bij Portugal en de hoofdstad is Funchal. Het eiland werd in de vijftiende eeuw ontdekt door de Portugezen en was toen niet bewoond. De eerste inwoners waren dus mensen uit Portugal. In de loop der eeuwen heeft zich op Madeira en de omringende eilanden een eigen cultuur ontwikkeld die zich onderscheidt van het Portugese vasteland. Wist je dat Cristiano Ronaldo, de wereldberoemde voetballer, op Madeira is geboren?

Uitzicht over zee op Madeira, Portugal

Het uitzicht vanaf boven is adembenemend

Bloemeneiland

Madeira kent geen massatoerisme. Door de prachtige bloemen die overal groeien wordt het ook wel het bloemeneiland genoemd. Er zijn niet zoveel zandstranden en het eiland is vooral geliefd onder wandelaars en natuurliefhebbers die de bergen en de bossen intrekken.

Bloemenparade op Madeira, Portugal

Ze zijn zo trots op hun bloemen dat ze elk jaar een speciale bloemenparade hebben

Levada’s

Madeira is bekend om zijn unieke Levada’s. Dit zijn smalle irrigatiekanalen die overal op het eiland te vinden zijn. Het noorden van het eiland is een stuk bergachtiger dan het zuiden, waardoor de eerste bewoners op de makkelijker te bewerken grond in het zuiden gingen wonen. Natuurlijk hadden ze wel water nodig om de gewassen te kunnen bevloeien en dus werden vanuit de bergen irrigatiekanalen aangelegd die het bergwater naar het drogere zuiden bracht.

Wnadelpad langs een levada op Madeira, Portugal

De wandelpaden worden goed onderhouden

Langs de Levada’s werden voetpaden aangelegd om ze te kunnen onderhouden. Tegenwoordig maken wandelaars de mooiste tochten over de voetpaden naast de Levada’s.

Ik vind dit hotel zo mooi en ik wil al heel lang een keertje naar Madeira dus ik denk dat ik zelf ook van deze aanbieding gebruik ga maken! 🙂

Ligging Arts in Hotel Conde Carvalhal

Rua Conde Carvalhal 53
9060-011 Funchal