Dit is een topaanbieding: twee weken genieten van zon, zee en strand in een veeeeeeel beter klimaat dan bij ons op dit moment in Nederland, voor maar 159 euro!

De reis gaat naar het Griekse eiland Lesbos. Je vertrekt op donderdag 30 juni vroeg in de ochtend: je vliegt om 05.55 uur vanaf Amsterdam Schiphol. Zo heb je nog de hele dag!

Om 11.45 uur (in Griekenland is het een uurtje later dan bij ons) kom je aan op het vliegveld van Lesbos.

Je verblijft in 3 sterren appartement Anaxos Gardens: mooie, lichte appartementen omgeven door tuin. De ligging je appartement is ideaal op slechts 150 meter van zowel het centrum als van het zandstrand. Anaxos Gardens beschikt ook over een ruim zwembad.

De eigenaren van het appartementencomplex zijn bijzonder vriendelijk en de appartementen zijn ruim en schoon.

Lesbos

Lesbos behoort tot de grotere eilanden van Griekenland en wordt al bewoond sinds 5000 jaar voor Christus.

Omdat Lesbos vrij groot is (maar liefst 1630 vierkante kilometer, dat is ongeveer vier keer zo groot als Texel en groter dan de provincie Utrecht) is het handig om een auto te huren. Zo kun je eenvoudig het eiland verkennen.

De hoofdstad van Lesbos is Mytilini. Een leuk stadje om te bezichtigen met zijn Byzantijnse kasteel en een amfitheater met plaats voor 15.000 toeschouwers. Je kunt er heerlijk doorheen wandelen en wat eten in de gezellige haven.

Versteende woud

Het versteende woud van Lesbos is het grootste versteende woud ter wereld. Het is gevormd uit planten- en bomenresten die miljoenen jaren geleden op Lesbos leefden. Je vindt het versteende woud in het noordwesten van het eiland.

Heetwaterbronnen

Lesbos is gevormd uit twee vulkanen. Die vulkanen zijn nu niet meer actief, maar één van de overblijfselen van de vulkanen zijn warmwaterbronnen die je op het eiland vindt. Het hete water komt uit de grond omhoog en wordt naar oude badhuisjes geleid waar je in het heilzame water kunt badderen. Het water ruikt wel naar zwavel dus na afloop goed douchen, anders stink je de rest van de dag naar rotte eieren!