rijstvelden thailand

Deze reis is echt supergoedkoop! Voor maar 759 euro krijg je:

  • Vlucht Amsterdam – Bangkok en weer terug
  • Nederlandssprekende reisleiding
  • Vervoer per comfortabele touringcar
  • Maaltijden: 13 keer ontbijt en 6 keer lunch
  • Overnachtingen in middenklasse hotels
  • 1 nacht in een slaaptrein

Bij deze groepsrondreis heb je keuze uit vele data en de meeste hebben ook al gegarandeerd vertrek! De rondreis doet alle hoogtepunten van Thailand aan en na een prachtige rondreis kun je nog even lekker bijkomen op het strand.

Dagprogramma

Dag 1: je vliegt van Amsterdam naar Bangkok

Dag 2: als je aankomt op het vliegveld van Bangkok, staat de bus al voor je klaar om je naar het Tongtara Riverview Hotel te brengen. Hier slaap je 3 nachten. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en je kunt dus Bangkok gaan verkennen! Je ontdekt direct waarom Thailand als bijnaam “het land van de eeuwige glimlach” heeft.

Lachende Thaise verkoopster

Dag 3: na het ontbijt maak je een wandeling over de groente- en fruitmarkt en breng je een bezoek aan de bloemenmarkt, de grootste bloemenmarkt van heel Thailand. Daarna ga je naar een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Bangkok: het Grand Palace met de bijhorende tempel.

’s Middags heb je ter vrije besteding. Je kunt deelnemen aan een excursie door de kanalen van Bangkok om zo het dagelijks leven van de inwoners vanaf het water te zien.

Grand Palace in Bangkok, Thailand

Dag 4: dag ter vrije besteding. Als je wilt kun je een excursie maken naar de drijvende markt of kun je een fietstocht maken door Bangkok en de omgeving.

Drijvende markt in Bangkok, Thailand

Dag 5: met de lokale trein reis je naar Mahachai, een vissersdorpje waar je de lokale vismarkt bezoekt. Je reist door naar Kachanaburi waar je met zijn allen luncht in een lokaal restaurant. Dit restaurant bevind zich bij de wereldberoemde Bridge on the River Kwai die je natuurlijk gaat bekijken, net als de erebegraafplaats.

Daarna ga je naar het JEATH oorlogsmuseum. Als je wilt kun je een boottocht maken over de River Kwai en zo de brug van onderen bekijken. Je verblijft in het Aurora hotel.

Bridge on the River Kwai in Thailand

Dag 6: op naar het noorden! De eerste stop is in de oude hoofdstad van Thailand: Ayatthaya (even oefenen op de uitspraak!). Hier bezoek je de tempels en de ruïnes. Na de lunch ga je naar Phitsanulok aan de rivier de Nan. Hier vind je talloze woonboten en drijvende restaurants.

Je hebt de hele avond ter vrije besteding en natuurlijk moet je eten in een van de drijvende restaurants. Leuk! Je slaapt in het Mayflower Grande Hotel.

Ratburanah tempel in Phitsanulok, Thailand

Dag 7: na een lekker ontbijtje ga je naar Sukhothai, vroeger een bijzonder koninkrijk dat uit verschillende bevolkingsgroepen bestond. Iedere groep had zijn eigen gebruiken en de invloeden van de verschillende bevolkingsgroepen zie je in de stad.

Je luncht in een lokaal restaurant waarna je door de bergen richting Chiang Rai rijdt. Hier kom je in de namiddag aan. Je verblijft 2 nachten in hotel Rimkok Resort.

Sukhothai, Thailland

Dag 8: vandaag ga je naar de Golden Triangle of Gouden Driehoek aan de Mekong rivier. Dit is het drielandenpunt van Thailand, Birma en Laos. In de hoogtijdagen van deze regio werd er flink verdient aan de opiumteelt. De overheid heeft de bergstammen die hier leven overtuigt om andere gewassen te verbouwen en er zijn flink wat opiumvelden vernietigd.

Na een boottocht geniet je van een lekkere lunch. Daarna maak je kennis met de Long Neck Karen stam.

Long Neck Karen, Thailand

Dag 9: via de een mooie route rij je naar Chiang Mai. Onderweg bekijk je een prachtige tempel in de bergen. Je moet hier 300 traptreden de berg op, waarna je wordt getrakteerd op een geweldig uitzicht. Je ziet de groene valleien en de stad Chiang Mai. In Chiang Mai heb je 2 overnachtingen in het Holiday Garden Hotel.

Uitzicht over een vallei met theeplantages in Chiang Mai, Thailand

Dag 10: na wederom een lekker ontbijtje, bezoek je de ambachtelijke parasol-beschilderaars. Daarna leer je alles over de zijde-industrie. De rest van de dag kun je vrij besteden en kun je Chiang Mai verder verkennen.

Dag 11: je hebt de hele dag ter vrije besteding. Je kunt lekker gaan zwemmen of winkelen. Koop prachtige zijde voor thuis! Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met de fietstocht die een halve dag duurt. In de namiddag neem je de slaaptrein naar Bangkok.

Dag 12, 13 en 14: ’s ochtends vroeg arriveert de trein in Bangkok. Naast het station staat de bus alweer te wachten om je naar de badplaats Cha Am te brengen. Hier kun je de laatste dagen van je reis lekker ontspannen en bijkomen van een prachtige rondreis.

Geniet op het lekkere zandstrand van de tropische temperaturen! Je verblijft in het 4 sterren hotel Grand Pacific Sovereign op basis van logies en ontbijt. Elke dag kun je de lokale specialiteiten uitproberen in één van de restaurantjes of genieten van streetfood!

Schommelstoel aan het strand in Thailand

Dag 15: ’s ochtends rijdt de bus je naar de luchthaven van Bangkok. Vanaf Bangkok vlieg je terug naar Amsterdam. Je reis is ten einde maar je kunt terugkijken op een geweldige reis!

Ligging Rondreis Thailand

ถนน เพชรบุรี
10400

Boek hier de beste aanbieding: